Specjal Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Witam wszystkich. Od pewnego czasu zamierzam wymienić piasty na zdecydowanie lżejsze. Jedna wpadła m w oko: http://www.allegro.pl/item667592982_nowa_p...we_lozyska.html w związku, że nie znam się dokładnie na wszystkich niuansach mam kilka pytań: 1) czy w tym przedziale cenowym jest to przyzwoita piasta? (w ogóle czy firma jest dobra i jak się ma w porównaniu chociażby do DT Swiss czy Novateca) 2) czy moja kaseta cs-hg50 nie poniszczy bębenka? (gdzieś już czytałem, że gorsze jakościowo kasety nie nadają się na lżejsze piasty) 3) jak to jest z systemem łożysk i zapadek? Rozumiem, że maszynowe są lepsze od kulkowych a jak z ilością łożysk? Im więcej tym lepiej? Ta przeze mnie wybrana ma 4 łożyska maszynowe. Dodam jeszcze, że obecnie mam piastę Shimano FH-M475. Z góry dziękuję za podpowiedzi i ewentualne wskazania lepszych piast w tym przedziale cenowym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.