13kisiel13 Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Podczas przyspieszania (intensywniej) gdy mam ustanione przerzutki na 3x5 lub wyzej ale na 3x i jakas powyzej 5 to slychac delikatne skrzypienie. Czy to notrmalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 raczej nie i w kasecie (wolnobiegu) nie ma co skrzypiec praktycznie i ja podejzewam korbe. oczywiście przyczyn moze byc wiele ale nie słyszac nie da sie stwierdzic Moze trzeszczeć łańcuch jak jest suchy, wtedy trzba go napoić smakowita oliwą tyle ze jak by trzeszczał to cały czas raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
13kisiel13 Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Lancuch wydaje specyficzne klekotanie podczas jazdy, ale to nawet po karmienu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viator Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 mi też trzeszczało rytnicznie - szczególnie jak mocniej depnąłem i tak dłuższy czas. Dziś rozkręciłem suport - okazało się ,że jedno (lewe) łożysko nie obraca się płynnie- czyli przyczyną trzeszczenia może być zużycie łożyska. Tak uważam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Lancuch wydaje specyficzne klekotanie podczas jazdy, ale to nawet po karmienu Skoro tak to znaczy ze uszywasz złych smarowideł bo przy dobrym doborze wszytkiego naped pracuje bezgłosnie i tylko opony słychac chyba ze sie ma slicki to tylko wiatr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Może łańcuch jest rozciągnięty i dlatego trzeszczy na niektórych biegach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Może łańcuch jest rozciągnięty i dlatego trzeszczy na niektórych biegach. łańcuch zeby umierał i miał 120% swojej długości to przy zalaniu go odpowiednim specyfikiem odzywac sie przestanie ale zato strzelicz moze w kazdej chwili . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
13kisiel13 Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Przesmaruje go jeszcze raz. W prawdzie smarowalem go jakies 30 km temu ale tego samego dnia wpakowalem sie w bagno rowerem tak ze wozek (mam dlugi) wraz z lancuchem znalazl sie pod woda. Dodatkowo po powrocie potraktowalem go karcherem wiec jest taka ewentualnosc ze smaru juz tam nie ma, a uzywam smaru do suchego finishline. Czy odtluszczacze z decathlonu nadaja sie do roweru czy lepiej nie podchodzic z tym do napedu ? A i co do lancucha to wczoraj bylem w serwisie i lancuch jest noweczka wiec to wykluczam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 No skoro traktujesz go suchym finishem (czerwony chyba) to po randce z karcherem to juz go tam praktrycznie nie ma. zielony jest lepszy ale i jemu do ideału brakuje. Co do odtłuszczaczy to nie wiem co chcesz odtłuszczać, jezeli naped to proponuje zwykły rozpuszczalnik z budowlanego. jezeli rama to cos delikatniejszego, np spirytus. a do tarczy hamulcowej to juz sa rozne zdania na ten temat ja osobiscie czyscilem acetonem i jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.