Skocz do zawartości

[przerzutki] Trzeszczenie podzcas jazdy.

13kisiel13

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

raczej nie i w kasecie (wolnobiegu) nie ma co skrzypiec praktycznie i ja podejzewam korbe. oczywiście przyczyn moze byc wiele ale nie słyszac nie da sie stwierdzic <_<

Moze trzeszczeć łańcuch jak jest suchy, wtedy trzba go napoić smakowita oliwą :P tyle ze jak by trzeszczał to cały czas raczej

mi też trzeszczało rytnicznie - szczególnie jak mocniej depnąłem i tak dłuższy czas. Dziś rozkręciłem suport - okazało się ,że jedno (lewe) łożysko nie obraca się płynnie- czyli przyczyną trzeszczenia może być zużycie łożyska. Tak uważam

• Mod Team
Lancuch wydaje specyficzne klekotanie podczas jazdy, ale to nawet po karmienu

Skoro tak to znaczy ze uszywasz złych smarowideł bo przy dobrym doborze wszytkiego naped pracuje bezgłosnie i tylko opony słychac chyba ze sie ma slicki to tylko wiatr.

• Mod Team
Może łańcuch jest rozciągnięty i dlatego trzeszczy na niektórych biegach.

łańcuch zeby umierał i miał 120% swojej długości to przy zalaniu go odpowiednim specyfikiem odzywac sie przestanie ale zato strzelicz moze w kazdej chwili :P .

Przesmaruje go jeszcze raz. W prawdzie smarowalem go jakies 30 km temu ale tego samego dnia wpakowalem sie w bagno rowerem tak ze wozek (mam dlugi) wraz z lancuchem znalazl sie pod woda. Dodatkowo po powrocie potraktowalem go karcherem wiec jest taka ewentualnosc ze smaru juz tam nie ma, a uzywam smaru do suchego finishline. Czy odtluszczacze z decathlonu nadaja sie do roweru czy lepiej nie podchodzic z tym do napedu ? A i co do lancucha to wczoraj bylem w serwisie i lancuch jest noweczka wiec to wykluczam.

• Mod Team

No skoro traktujesz go suchym finishem (czerwony chyba) to po randce z karcherem to juz go tam praktrycznie nie ma. zielony jest lepszy ale i jemu do ideału brakuje.

Co do odtłuszczaczy to nie wiem co chcesz odtłuszczać, jezeli naped to proponuje zwykły rozpuszczalnik z budowlanego. jezeli rama to cos delikatniejszego, np spirytus. a do tarczy hamulcowej to juz sa rozne zdania na ten temat ja osobiscie czyscilem acetonem i jest dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...