mazdac Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Witam, chciałbym się poradzić na co wymienić wysłużony Shimano BB-CT91, 116 mm spindle z roweru Wahoo 97. Szukac 116mm czy podpasuje coś inego? Planuje zmianę na możliwie najtrwalszy wielowpust (ISIS, Truativ, Octalink?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Jezeli zmieniasz system suportu to i korbe musisz wymienic. A w nowej korbie trzeba długość suportu dobrac do korby. Pisza ze octalink shimanowski to najlepsze wyjscie jezeli chodzi o wielowypusty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazdac Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 dzieki za odpowiedz. Jestem poczatkujacy w kwestii skladania roweru ale twoja odpowiedz duzo mi wyjasnila. Z tych informacji moge wywnioskowac ze dlugosc suportu nalezy dobrac do korby tak aby zachowac prosta linie lancucha miedzy tylna a przednia zambatka. Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Pamietaj zeby ta prosta linia była na tym biegu ktoregu uzywasz najcześciej i najwiecej km na nim przjeżdzasz. Nie koniecznie to musi być ostatnia zebatka. Ja np. rzadko uzywam 9tki 8ke cześciej a tak to od 4 w terenie do 7 po postej i tak tez mam łąncuch ustawiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.