Mikan Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Mam problem z zakleszczaniem się łańcucha w prowadniku przedniej przerzutki (deore xt). Dzieje się to przy zmianie przełożenia przy dużej kadencji. Muszę wtedy poobracać korbami w tył i dopiero potem łańcuch wskakuje na inną zębatkę. Wysokość prowadnika ustalałem przy pomocy naklejki przyczepionej do przerzutki, więc myślę, że to powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Spróbuj jednak podnieść całą przerzutkę do góry, bo według mnie jest to właśnie wina złego ustawienia wysokości przerzutki na ramie (przy założeniu, że jest ona przynajmniej dostatecznie wyregulowana). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dun Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 dzieje sie tak rowniez, gdy zmieniasz przerzutki pod obciazeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Daj przerzutkę wyżej. Miałem to samo. Najpierw ustawiłem na 1mm i było to co opisujesz. Dałem na 3 - 4mm i pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.