Skocz do zawartości

[amortyzator]Manitou Minute Super Air SPV 140

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam na oku ww. amortyzator z ośką 20 mm. Przeszukałem wszelkie fora internetowe i nie znalazłem zbyt wielu ocen. Ma on mi pomóc w efektywniejszej eksploracji gór ;) .

Może ktoś z Ws miał z nim do czynienia.

Pozdrawiam

Napisano

z tego co się orientuję widelce manitou z platformą spv nie należą do mistrzów świata kultury pracy.

widelec z spv posiadał sel z tego forum. drugi użytkownik ktorego znam posiadał nixona z spv - jest to szczavik z tego forum który częściej obecny jest na forum emtb.pl - ani jeden ani drugi nie byli z nich zadowoleni, obaj zmienili amortyzatory.

Napisano

Miałem Minutkę 2.0 SPV 100 mm - jeden z bardziej pluszowych amortyzatorów z jakimi miałem przyjemność jeździć. 0 problemów serwisowych, spv chodziło tak jak powinno. Jedynym mankamentem było 160g nadwagi nad R7 więc poszedł do ludzi ;)

Napisano

Na pierwszym miejscu stawiałem pika 454, ale jest droższy o jakieś 600 zł. Chciałbym zebrać trochę opinii na temat manka, bo jest on o 1/3 tańszy.

Napisano
  DominikM napisał:
Miałem Minutkę 2.0 SPV 100 mm - jeden z bardziej pluszowych amortyzatorów z jakimi miałem przyjemność jeździć. 0 problemów serwisowych, spv chodziło tak jak powinno. Jedynym mankamentem było 160g nadwagi nad R7 więc poszedł do ludzi :)

to chyba należysz do wąskiego grona użytkowników którzy łączą spv z komfortem w pracy :)

Napisano
  Cytat
to chyba należysz do wąskiego grona użytkowników którzy łączą spv z komfortem w pracy

Nawet bardzo wąskiego , np. 1 osobowego :)

Napisano

Chyba nie rozumiesz o czym piszemy ;)

Ustawiasz i zapominasz , nie ma to nic wspólnego z komfortowym pochłanianiem nierówności :) , a co ma do tego praca w srwisie to nie wiem .

Napisano

To że wiem jak go ustawić ;), tak aby pochłaniał dokładnie to co chcę aby pochłaniał a nie bujał jak konik na biegunach :)

Dla mnie komfort = amortyzator działa tak jak chcę, jak komuś sie to nie podoba to widocznie kupił sobie zły amortyzator, nie on pierwszy i nie ostatni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.