marekpacz Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Witam, Od razu uprzedzam, ze takiego tematu szukałem i albo są bardzo stare, albo mają wyższą granice cenową - a ja niestety jestem czlowiekiem mlodym i stalych dochodów nie mam, wiec granica to 1200 pln'ów. Zdecydowałem sie na Cross'a, bo mam zamiar jezdzic głownie po drogach asfaltowych (90%).. Nie chce typowej szosówki, bo takiej zapewne nie dostane i pozycja jazdy byłaby chyba dla mnie męcząca. Ale do rzeczy. Troche juz szukałem i pytałem i... wybrałem kilka modeli. - Author Classic - Merida 5-V 2009 - Kross Crow - kolarka Kross Venom Enyo 2007 - Merida Crossway 5-V 2008 - Merida Crossway 10-V 2008 - Author Horizon'09 - Kelly's Coach 2009 Dodam, ze wolałbym rower z amorkiem. Może doradzicie jakąś alternatywe?
kubuka Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Ten Kross Crow niczego sobie, za 1299 zł możesz mieć Unibike'a Crossfire GTS / http://www.unibike.pl/crossfiregts.html
urbanek18 Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Ja mam kellysa coacha i się świetnie sprawuje
marekpacz Napisano 18 Lipca 2009 Autor Napisano 18 Lipca 2009 Kupno roweru odłożyłem o miesiąc i potaniały troche rowery. Z propozycji podanych wczesniej na chwilę obecną znalazłem: - Kelly's Coach 1040 PLN Podoba mi się bo jest lekki (ok.13 kg) i dość ładny wizualnie. - Author Horizon 1070 PLN Moge powiedzieć to samo co i przy Kelly'sie. Początkowo podałem dwie propozycje z Author'ów: Horizona i Classica. Teraz bedę raczej tego modelu (jest tanszy) Bardzo byłbym wdzieczny gdyby ktoś mi doradził, który wybrac i dlaczego (ewentualnie inny) i czy rowery które 'zalinkowałem' nie są podejrzanie tanie. P.S. Kolega doradzał mi Kross Crow. Dodam jeszcze, ze chodzi mi głównie o napęd (lekkość i szybkość jazdy na trasach asfaltowych). Amor nie bedzie katowany, wiec moze byc jaki bądź (oczywiscie dobry nie zaszkodzi).
afly Napisano 18 Lipca 2009 Napisano 18 Lipca 2009 http://www.allegro.pl/item689644774_kross_...ja_polecam.html - rozważyłbym - dobry napęd oraz waga oraz blokada amortyzatora przy kierownicy
marekpacz Napisano 22 Lipca 2009 Autor Napisano 22 Lipca 2009 Rozważyłem.. i afly chyba podałes najlepsze co mozliwe. Jedyna wada to chyba ten kształt ramy (jakoś mi nie leży). Moze jeszcze jakieś inne propozycje?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.