Shinwkryon Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Witam! Niby prosta sprawa i część z Was może się śmiać ale mam problem z założeniem rogów Próbowałem odkręcić i przesunąć (zeby było miejsce na rogi) klamki od hamulców, ale śruba ani rusz. Czy wobec tego mam obciąć te pare centymetrów chwytów? A jak nie to co? Z góry dzięki za odpowiedź i proszę się nie śmiać w takich sprawach to ja jestem zielony
Skiba_TG Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 A odkreciles wczesniej manetki? Chwyty mozesz obciac troche (ok 2cm) bo pozostala czesc na pewno Ci wystarczy (chyba ze masz ogromne lapska )
Shinwkryon Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Napisano 22 Czerwca 2009 A odkreciles wczesniej manetki? Tak manetki też próbowałem odkręcić, ale kurczę tak to jest przykręcone że śruba ani rusz No to jednak obetnę te kilka centymetrów
Bizon Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Jeśli ci nie będą przeszkadzały krótsze chwyty to możesz obciąć i zamontować rogi.A jak nie to odkręcić klamki i poprzesuwać wszystko.Imbus jakaś przedłużka i spróbować -delikatnie tylko .Można psiknąć jakimś preparatem do zapieczonych śrub.Kto tak mocno zakręca śruby klamek hamulcowych .Jak będziesz zakręcał możesz na śrubę dać troszkę smaru,nawet tawot może być i dokręcić z wyczuciem nie na chama.
Shinwkryon Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Napisano 22 Czerwca 2009 Kto tak mocno zakręca śruby klamek hamulcowych Rower mam od niedawna czyli tak mocno zakręcili w fabryce kellys'a. Dzięki za odp. Jednak będę musiał obciąć te 2 centymetry. Pozdrowienia udanych wakacji
corsarz Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 nowy rower i tak mocno zakręcone śruby ? kolego pewnie masz jakiś krótki kluczyk imbusowy i się męczysz... proponuję klucz z dłuższym ramieniem lub jakąś przedłużkę - musi się odkręcić, nie ma bata
Shinwkryon Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Napisano 22 Czerwca 2009 Takie mam No racja. Za długie to one nie są Pokombinuje. No jak nie odkręce to obetne.
Bizon Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Nie wiem co to masz za imbusy czy jakieś firmowe czy no name.Miałem takie same nie firmowe trzeba uważać bardzo szybko się wyrabiają i można sobie zniszczyć gniazdo w śrubie. Włożyć imbus i na tył założyć kawałek rurki.
Shinwkryon Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Napisano 22 Czerwca 2009 No jakieś badziewiaste mam... no i krótkie...
bts Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Kup sobie od razu lepsze imbusy, szkoda na to śrubek - potem ciężko dokupić czasami odpowiednie.
weberwrc Napisano 24 Czerwca 2009 Napisano 24 Czerwca 2009 Wczoraj zmieniałem kierownice rogi i chwyty.... Oczywiscie ostatnia śruba (od klamki hamulca) sie obkręciła no i nic nie wyszło nie szlo niczym odkrecic Jedyne rozwiazanie w tej sytuacji : wiertarka w dłoń i wiertło tytanowe rozwiercilem, skoczylem do "Metalowca" po dwie nowe srubki i juz jest lepiej niz fabryczne :D
Elefantino79 Napisano 24 Czerwca 2009 Napisano 24 Czerwca 2009 A ja mam pytanie. Jak odpowiednio i precyzyjnie zamontowac rogi aby jeden nie był wyżej, a drugi niżej zamontowany? Chodzi o to aby podczas chwytania rogów ramiona równomiernie spoczywały na kierownicy. Pozdrawiam
exist Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Wez poziomice i przyłóż z odpowiedniej strony. A jak nie, to na czuja. Myślicie że do wąskiej kiery (57 cm) opłaca sie montować rogi? Czy nie będzie za ciasno? Jak przesunąć chwyty?
premier2 Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 57 i wąska? Ja mam rogi na kierze 58 i jest OK, ale widziałem kierownice 56 z rogami i też było dobrze. Musisz przesunąć manetki i klamki do środka, a same chwyty albo zdejmujesz i zakładasz na mokro, albo odkręcasz, przesuwasz i przykręcasz. Zależy jak są mocowane i jakie to chwyty.
exist Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Spoko, czyli mogę zakładać. Moje chwyty to Herrmans GEL (nie przykręcane) i za cho**rę nie moge ich przesunąć. Jak to zrobić?
premier2 Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 A obciąłeś końcówkę gripa? Bo inaczej nie przesuniesz. Możesz wstrzyknąć trochę wody pod uchwyt, np strzykawką.
exist Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Nie obciąłem. Chce tylko przesunąć manetki i gripa do środka. Trzeba obcinać?
premier2 Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 ...Zależy jak są mocowane i jakie to chwyty. Daj zdjęcie to będzie coś wiadomo, a tak to możemy sobie do jutra gadać
corsarz Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 wyciągnij plastikową zatyczke gripa i będziesz miał dostęp
Shinwkryon Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Napisano 25 Czerwca 2009 Huraa... znajomy pożyczył dłuższego imbusa i proszę bardzo niemowlak by odkręcił ;p a ja głupi się męczyłem z takim krótkim
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.