Skocz do zawartości

Poznańska Masa Krytyczna

tsunami

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Uwaga! Uwaga!

Poznańska Masa Krytyczna zaprasza na kolejne przedstawienie!

Tylko 26 czerwca na ulicach Poznania odbędzie się wielki show!

Jak zawsze zapewniamy niezapomniane wrażenia!

Słowem - odjazd!

Zapraszamy!

Stary Rynek, 26 czerwca 2009, wejście już od 18.00!

www.poznanskamasakrytyczna.blogspot.com

Napisano

a powiedz mi jak kwestie organizacji rozwiazecie w przyszlosci :?: Slyszalem, ze UM dowalil Masie, ze to nie manifestacja, a impreza masowa. Ten 26 czerwca to legal jest :?:

Napisano

mam 30km z domu i obawiałem się pogodowej powtórki z wczoraj, więc nie tym razem :)

Mam nadzieję, że żadnych starć z siłami prewencji nie było?

Po środowej akcji jak policja wlepiła mandaty artystom odgrywającym spektakl na ulicy w ramach "Malty", myślę, że można się wszystkiego po nich spodziewać ;]

• 2 tygodnie później...
Napisano

No Ciebie widziałem bodajże, na pewno ramę GT białą, bo po ramach przeważnie ludzi kojarzę ;)

...znów kolegi z Birią nie widziałem.

Jeszcze trochę i kolejna masa :)

Napisano

Tak, tak - biały GT. Stałem na lewo od Was :P

Niestety u mnie najbliższa masa pod znakiem zapytania. Kilka dni temu posypało mi się lewe kolano i teraz mam problem z jazdą na rowerze. A w końcu jest czas... Jak pech to pech :)

Napisano

ja tez bylem, dla mnie ta piesza wedrowka to kpina, dobrze ze zrobilismy tego nielegala i sobie posmigalismy po miescie, mam nadzieje ze to byl pierwszy i ostatni raz, bo jak tak dalej bedzie to nie ma sensu robic legala..... pozdro! do zobaczenia na nastepnej masie

p.s. mnie tez widac na kilku fotach :) dobrze ze sa te foto :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Trasa:

Stary Rynek – Szkolna – Podgórna – Marcinkowskiego – Pl. Wolności – 3 Maja – Pl. Ratajskiego – Libelta – Kościuszki – Św. Marcin – Rondo Kaponiera (3 okrążenia) – Roosevelta – Dąbrowskiego – Mickiewicza – Jeżycka – Kościelna – Wąska – Poznańska - Kochanowskiego – Słowackiego – Wawrzyniaka – Dąbrowskiego- Staszica – Szamarzewskiego – Kraszewskiego – Jackowskiego – Polna – Szamarzewskiego – Długosza – Dąbrowskiego – Szamotulska – Marcelińska – Wojskowa – Grunwaldzka – Rondo Nowaka-Jeziorańskiego (2 okrążenia) – Grunwaldzka – Wojskowa – Wyspiańskiego - Strusia – Małeckiego – Gąsiorowskich – Głogowska – Towarowa – Niezłomnych – Krakowska – Kazimierza Wielkiego – Mostowa – Wielka – Stary Rynek.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Kolejna masa za nami, a tu cisza jak makiem zasiał. Kto był zgłaszać się !

65c9e8422c362db7.jpg

5 lat minęło od pierwszej Poznańskiej Masy Krytycznej.

W związku z tym trasa masy miała przypominać rower.

Niestety jak zwykle nie obyło się bez nerwowych kierowców.

Jeden z masowiczów stracił tylne koło niestety i masę skończył przed czasem. Kierowca samochodu przyspieszył i uderzył w tył roweru, dobrze, że kolarzowi ni się nie stało.

Swoją drogą to ciekawy jestem jak kierowca rozwiązał sprawę z rowerzystą - koło mogło kosztować w granicach 900-1200 zł.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...