Skocz do zawartości

[maraton] Mazovia 24H Edycja 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ekipa z Twardogóry będzie:). Jest to nasz debiut w 24h, na razie tylko maratony dzienne byly. Mam nadzieje, ze pogoda dopisze.

Napisano

no ja tez sie wybieram z chłopakami z teamu ale raczej bedziemy to traktować jako integracje a nierywalizacje :)

a będzie nas troche :P

mój numer 1119

Napisano

Oto informacja ze strony organizatora.

Główne zasady

• Zawody rozgrywane są na oznakowanej pętli o profilu interwałowym mającej ok. 16 km, zabezpieczonej przez sędziów i ratowników medycznych. Trasa w szczególności nadaje się do jazdy na rowerze mtb.

• Zawody rozpoczynają się o godz. 12:00 w sobotę i kończą ok. godz. 12:00 (w południe) w niedzielę.

• Każdy zawodnik musi być wyposażony we własne oświetlenie (przednie i tylne), które należy włączyć podczas jazdy o zmroku i w nocy. Zawodnik musi mieć wystarczający zapas baterii na czas jazdy.

• Zawody rozpoczną się w stylu Le Mans (zawodnicy biegną do swoich rowerów).

• Drużyny dwuosobowe oraz drużyny czteroosobowe mogą zmieniać swoich zawodników zgodnie z własną strategią, przy czym w czasie zawodów tylko jeden zawodnik należący do drużyny może przebywać na trasie.

• Zawodnicy kategorii Solo mogą prowadzić wyścig zgodnie z własną strategią.

• Okrążenia zliczane są tylko w strefie Start/Meta. Zmiany zawodników mogą być dokonywane jedynie w tej strefie.

• Na trasie maratonu będzie znajdował się punkt żywieniowy oraz punkt serwisowy, w których uczestnicy maratonu będą mogli pożywić się i dokonać bezpłatnych, drobnych napraw roweru.

• W przypadku przebicia dętki lub innych problemów technicznych zawodnik powinien kontynuować wyścig z miejsca, w którym pojawiły się te problemy (okrążenie zostanie zaliczone) lub - jeśli nie jest to możliwe - ze strefy Start/Meta (okrążenie zostanie rozpoczęte na nowo).

• Kolejne pętle pokonane przez drużynę zliczane są do godz. 12:00 w niedzielę.

• Zwycięzcami zostają zawodnicy (z poszczególnych kategorii), którzy przejechali największą liczbę okrążeń. Jeśli zawodnicy z tej samej kategorii przejadą taką samą liczbę okrążeń, o zwycięstwie decyduje najkrótszy czas ukończenia zawodów.

2009.01.10

http://www.mazovia24h.pl/index24h.php

Jeśli będziesz potrzebował więcej informacji daj znać, ewentualnie pytaj na forum Mazovii!

Pozdrawiam

Napisano

Dziękówa, przeglądałem stronę Mazovii, ale jakoś tego nie widziałem.

Pewnie się pojawie zobaczyć, ale raczej nie pokuszę się o start ;P

• 3 tygodnie później...
Napisano

No i jak nikt się nie dzieli wrażeniami? Ja byłem, startowałem 10 m. w quatro. Naprawdę super impreza, fajny klimat, łatwa trasa ( choć może zbyt monotonna - ten wał) . Ze słabych stron imprezy to zbyt mała liczba toalet, ciepłe posiłki. Polecam wszystkim.

Napisano

Ja mialem na kierownicy lampke firmy Trust model Fire na ledzie Q5 i już na średniej mocy świecenia dawała wystarczającą ilość światła do szybkiej i bezpiecznej jazdy po lesie. Polecam. Lampki poniżej 400 zł firm Cateye i inne Sigmy się chowają, tam się płaci za nalepke. Porownac do niej mozna jedynie loampki pokroju triple, dubleshoty cateye ale cena nieporywnywalnie nizsza na korzysc trusta. Ze slabej strony tej lampki to mocowanie na kierownice, ale dorobilem swoje i gitara.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...