prataj Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Witajcie, Nie chce tu wnikac w kwestie prawne, bo jestem ich swiadom; decyzja juz podjeta - bedzie przyczepka do wozenia moich skarbow, ale teraz mam kolejny dylemat: z amortyzatorem czy bez? Na Allegro znalazlem cos takiego z amortyzatorem: http://tiny.pl/3k6k Niestety zdjec jest bardzo malo i trudno ocenic dzialanie takiego amortyzatora. Czy ktos moze ma jakies doswiadczenia w tym temacie, plusy i minusy konkretnych rozwiazan. A swoja droga znacie moze jakies sklepy/serwisy oprocz Allegro, gdzie mozna jeszcze spotkac przyczepki sluzace do przewozu dzieci? Z gory dzieki za wszelkie info. Pozdrawiam serdecznie, Pawel
picia98 Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Jak wczoraj byłem po piłeczki do pingponga w decathlonie(Targówek), to tam mieli jakąś przyczepkę do przewożenia dzieci.
Xsas Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Wiem, że w Szwajcarii jest popularne wożenie dzieci w przyczepkach w Polsce jest to bardzo niebezpieczne dla dzieci ze względu na brak wyobraźni i ostrożności u kierowców samochodów. Po prostu kierowcy nie widzą przyczepek bo jeżdżą intuicyjnie widzą tylko rower. Moja koleżanka to przeżyła i zrezygnowała z jazdy z przyczepką. Dodam, że zdarzenie miało miejsce na ścieżce rowerowej.
prataj Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Napisano 26 Czerwca 2009 Heh zobaczymy, przyczepka juz zakupiona, wersja bez amortyzacji, ale jak robilem testy na nierownym chodniku spisywala sie calkiem calkiem bo siedzisko troszke pracuje. W moim przypadku kupilem przyczepke tutaj: http://www.ramfis.pl/, firma znajduje sie w Poznaniu wiec bylo to najwygodniejsze rozwiazanie. Mamy zamiar ja uzytkowac glownie na sciezkach rowerowych i duktach lesnych i mam nadzieje, ze nie spotka nas nic niebezpiecznego. Dzis odbieram oswietlenie: dwie lamki pozycyjne na tyl oraz jedna na lewy przod, jak co dodam jeszcze moze jakies mocniejsze odblaski jak na kamizelkach i powinno byc ok w sensie zauwazalnosci przyczepki w ruchu. Przyczepka bedzie podczepiona do pierwszego roweru w kolumnie a za nia bedzie jeszcze jechala najstarsza corka a za nia jeszcze zona. Jak pogoda pozwoli juto beda pierwsze testy moze cos napisze na ten temat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.