Skocz do zawartości

[Przyczepka] Do wozenia dziecka

prataj

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Nie chce tu wnikac w kwestie prawne, bo jestem ich swiadom; decyzja juz podjeta - bedzie przyczepka do wozenia moich skarbow, ale teraz mam kolejny dylemat: z amortyzatorem czy bez?

Na Allegro znalazlem cos takiego z amortyzatorem:

http://tiny.pl/3k6k

Niestety zdjec jest bardzo malo i trudno ocenic dzialanie takiego amortyzatora. Czy ktos moze ma jakies doswiadczenia w tym temacie, plusy i minusy konkretnych rozwiazan.

A swoja droga znacie moze jakies sklepy/serwisy oprocz Allegro, gdzie mozna jeszcze spotkac przyczepki sluzace do przewozu dzieci?

Z gory dzieki za wszelkie info.

Pozdrawiam serdecznie,

Pawel

Napisano

Jak wczoraj byłem po piłeczki do pingponga w decathlonie(Targówek), to tam mieli jakąś przyczepkę do przewożenia dzieci.

Napisano

Wiem, że w Szwajcarii jest popularne wożenie dzieci w przyczepkach w Polsce jest to bardzo niebezpieczne dla dzieci ze względu na brak wyobraźni i ostrożności u kierowców samochodów. Po prostu kierowcy nie widzą przyczepek bo jeżdżą intuicyjnie widzą tylko rower. Moja koleżanka to przeżyła i zrezygnowała z jazdy z przyczepką. Dodam, że zdarzenie miało miejsce na ścieżce rowerowej.

Napisano

Heh zobaczymy, przyczepka juz zakupiona, wersja bez amortyzacji, ale jak robilem testy na nierownym chodniku spisywala sie calkiem calkiem bo siedzisko troszke pracuje.

W moim przypadku kupilem przyczepke tutaj: http://www.ramfis.pl/, firma znajduje sie w Poznaniu wiec bylo to najwygodniejsze rozwiazanie.

Mamy zamiar ja uzytkowac glownie na sciezkach rowerowych i duktach lesnych i mam nadzieje, ze nie spotka nas nic niebezpiecznego. Dzis odbieram oswietlenie: dwie lamki pozycyjne na tyl oraz jedna na lewy przod, jak co dodam jeszcze moze jakies mocniejsze odblaski jak na kamizelkach i powinno byc ok w sensie zauwazalnosci przyczepki w ruchu. Przyczepka bedzie podczepiona do pierwszego roweru w kolumnie a za nia bedzie jeszcze jechala najstarsza corka a za nia jeszcze zona.

Jak pogoda pozwoli juto beda pierwsze testy moze cos napisze na ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...