Skocz do zawartości

[rower] Mongoose Otero Elite 2008

arturskuter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem początkujący w dziedzinie rowerów jak i na tym forumszukam roweru za ok 2400zł z tylną amortyzacją, znalazłem model:

-Mongoose Otero Elite za 2600zł w promocji, co sądzicie o tym rowerku, amorach hamulcach itp.

Prosiłbym bym takrze posiadacza tegoż rowerku o opinie o nim- plusy i minusy.

Pozdrawiam

Napisano

Tak na wstepie to witam wszystkich. To mój pierwszy post po dłuższej przerwie więc wypada jak najbardziej przywitać się - co też czynie :P. Co do wyboru roweru. Sam zachorowałem na fulla- ot tak, nigdy na takim rowerze nie jeździłem ale skoro większość fullowców raczej nie wróciłoby do hardtaila to coś w tym musi byc - tak pomyślałem i kupiłem Schwinna Rocketa. Bardzo podobny osprzęt jak w tym Otero 2008 ( róznice kosmetyczne KS-290 zamiast KS-291, XCR zamiast XCM itp ). Złożyłem go, przejechałem się kilka km i cos mi nie pasowało. Na "długi" weekend pewien sklep zrobił promocje -22% i tak za 3,5 tys stałem się włascicielem Canaana Elite na Reconie 351 i Foxie RP2... Róznica nie jest duża, jest ogromna - to przepaść pomiędzy "tanim" fullem a droższym. Każda droga czy ścieżka nagle stała się płaska... Niestety powiedzenie że biednego nie stać na tanie rzeczy w tym wypadku sprawdza się w 100%. Moja rada - dozbieraj troszkę bo wyrzucisz kasę w błoto. Tu ważna jest amortyzacja ( chyba najważniejsza ) a ona kosztuje. Rama i ogólnie waga tez... W sumie to wciąż maja jakieś wyprzedaże a skoro dali raz -22% to moze warto spróbować ponegocjować i wyrwać jakis rabat. Zeby nikt nie posądził o jakąkolwiek reklame nie podaje ani marek ani nazwy samego sklepu ( jak chcesz to pisz na priva ) - chyba że moderator pozwoli. Pozdrawiam

PS. podobno ramy Mongoosa pękają :D

Napisano

No niestety dozbierać nie mogę, to jest max. Skakać na tym roweku to nie zamierzam a czy przy jeździe swobodnej lub na jednym kole rama może się złamać chyba nie, po za tym tańszego fula nie znalazłem był jescze youkon fx 3 po przecenie na 2300, chciałem go kupić ale się sprzedał, więc znalazłem tego, jak rama pęknie to kupię nową, i jeszcze w przyszłosći zamierzam wymienić przedni widelec, bo jest podobno bardzo, bardzo słaby. Jedyne czego nie wiem w tym rowerze to jak się spisuje ten tylni amorek, co to w ogóle jest, jaki skok itp. Wiem że jest chyba gorszy od powietrznego lecz jak porównać z youkonem fx3 2008 lub fx2 2009 (to jest to samo, ten sam osprzęt itp) to on ma hamulce hydraulczne a tamten nie więc chyba wychodzi podobnie. :)

Ps. A rowerem który chciałbym mieć jest youkon fx1 2009, jest spoko. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.