Skocz do zawartości

[koła] crossland vs ds2xc + deore/formula

KANCLERZ111

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Mam okazje kupić za 350zł komplet kół MAVIC CROSSLAND 6 śrub. Z tym że z tyłu jest założona nowa obręcz od CROSSRIDE i nowy mechanizm zapadkowy w pieście. Obecnie mam koła pochodzące z Kony Kuli 2009. Są to: Przód: Obręcz sunrims ds2-xc + piasta jakas tam formula, tył: obręcz ds2xc + piasta deore m535. Mam pytanie. Po 1 Czy opłaca się kupić te crosslandy w tej cenie? Po 2 ile wagowo zyskam na tej zamianie? pozdrawiam :)

Gość R3surrection
Napisano

musza być ostro zajechane

Napisano

nie są ostro zajechane bo są to mojego kolegi koła które obejrzałem testowałem i podnosiłem. Tylne koło jest nówka praktycznie. Dlatego mam tak tanio bo znajomy a kasy pilnie potrzebuje:D Wiec mam okazje.

Gość R3surrection
Napisano

sam mam crosslandy fajne kola choć ciężkie

Gość BarteX88
Napisano

Crosslandy wagowo nie są lekkie, ok 2075 g. Nie wiadomo ile ważą Twoje kółka, jeśli byłby zysk wagowy powiedzmy 300 g to opłacałoby się to zwłaszcza że 350 zł za mniejszą masę rotacyjną to nie jest dużo. Z drugiej strony pomyśl co innego mógłbyś powymieniać w rowerze za 350 zł, i czy jest sens zmieniać koła, a za rok stwierdzić że znowu ciążą :P Ciężki wybór :P

ps. możesz też odchudzić swoje koła zmieniając zaciski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...