ZyGmUnT Napisano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Witam. Posiadam Krossa a6 z 2006 roku. Zrobił mi się luz na prawym ramieniu korby Firex-ex gxp ( dosyć wyraźny ), taki, że mogę ruszać prawym ramieniem korby wraz z koronkami w kierunku od i do ramy. Lewe ramie trzyma się bardzo sztywno i jest dobrze dokręcone imbusem. Jak zdjąłem korbę i poruszałem ją w rękach to miałem wrażenie, że to to zintegrowana oś nie trzyma się dokładnie ramienia. Niestety nie jestem w stanie tego dokładnie zdiagnozować, gdyż mam drugi problem z korbą taki, że wkład suportu gxp skleił się z osią przez co niemożliwe jest ściągnięcie tej czarnej tulejki z osi, a co za tym idzie prawej miski z osi suportu. Czy istnieje jakaś możliwość usztywnienia tego ramienia i czy jest jakiś magiczny sposób ściągnięcia tego wkładu z osi ? Dodam, że przy zdejmowaniu korby walenie młotkiem z lewej strony nie pomaga i ściągniecie korby jest możliwe tylko po odkręceniu prawej miski od ramy - a przecież korba z osią i wkład z miskami to wg instrukcji powinny być dwa niezależne elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Walnij mlotkiem mocniej w oske po zdjeciu lewej korby. Ja mialem taki przypadek, ze rozeszlo sie polaczenie oski i prawej korby. Wymienilem korbe na nowa... byc moze mozna to zbic jakos mlotkiem ale nie probowalem kolega bedzie niedlugo probowal to robic jak mu ta korbe stara dam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Jedyne co moza zrobic zeby to jakoś jeszcze działo to miedzy oś a ramie korby dać jakiś klej epoksydowy, moze być klej do silników, taki ktory zniesie spore obciazenia. i na jakis czas pomoze ale wymiana jest raczej nie unikniona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.