zuku Napisano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 stało mi sie cos dziwnego z moim xtr'em podczas jazdy tak mi ja wykrzywilo ze w stanie spoczynku przerzutka wyglada tak: czyli wózek sprężynuje mi do góry wciskam na siłe na dół a on i tak się prostuje, czyli odwrotnie niż być powinno bo powienień on naciagać łańcuch, tak wygląda sprężyna w środku na samym końcu jest dziwne skręcona nie wiem czy to oznaka że coś się z nia stało czy ona tak wyglada? moze ktos z was bedzie wiedzial? pozatym przerzutka wyglada na OK, da sie to jakos naprawic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Niestety doszło do zmęczenia materiału sprężyny. Sprężyny samej nie kupić. Jeżeli chcesz usprawnić tą przerzutkę, musisz kupić jaką inną i próbować dopasować sprężynę. Ja bym to wrzucił na allegro i nie próbował naprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuku Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 no tak na to wygląda, ale z drugiej strony oglądając oryginalna nowa spręzyne z tej przerzutki to moja jest identyczna tak samo ma ulozone te bolce zachaczajace, wiec nie widac jakiegos przekręcenia. Mam na tą przerzutke gwarancje, jak myslicie czy to podlega naprawie gwarancyjnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 No peknieta czy złamana czy obkrecona sprzezyna to mi sie wydaje jak najbardziej wada wrodzona. Poprostu sprezyna była jaka trefna i nie wytrzymała. Dlatego gwarancja powinna to uwzgledniac. ja bym sie nie wahał tylko wysyłał poki jest gwarancja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.