kello Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 Wczoraj przezylem szok. Bedac glodnym turysta w miescie Gdansk majac juz nogach kilometrow troche z jednym zerem zachecon smakowicie wygladajaca tortilla zachcialem nabyc ja droga kupna w okolicznym przybytku kapitalizmu. Jakie bylo moje zdziwienie gdy panienka z okienka zakomunikowala mi, ze Pan Kierownik (P.K.) wydal zarzadzenie o zakazie obslugi rowerzystow w Mac Drive. Czy ja jestem gorszy niz samochod? Moze nie uchyle szybki, nie zasmrodze pod okienkiem z rury wydechowej ale do diaska place jak kazdy tylko kolek mam mniej o polowe. A jakby przyjechal motocykl? To co? Moze ktos zna co P.K. mial na mysli wprowadzajac bezsensowny zakaz. P.K. chyba sie od nadmiaru klientow w glowie poprzewracalo bo stracil tym samym sporo klientow rowerowych, bo przybytek ten znajduje sie przy czesto uczeszczanej drodze rowerowej laczacej Gdansk z Gdynia. Oburzony doczlapalem sie do Gdyni gdzie kulturalnie wcialem sobie pizze
Mod Team Lookas 46 Napisano 21 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2009 Dziwne, nigdy nie miałem takiego przypadku... zawsze kiedy korzystałem z McDrive na rowerze to wręcz byli jakoś bardziej zadowoleni.
exist Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 Tylko raz spotkałem sie z takim przypadkiem, ale na szczęście bylem z kumplem, to mi potrzymał rower. P.K. ma chyba nierówno pod sufitem. To tylko i wyłącznie zależy od kierownika. McDonald'sy jednak odwiedzam rzadko. Pozdrawiam
hrabia Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 trzeba było zsiąść z roweru i poprosić o obsługę jeszcze raz... a pieszych chyba obsługują.. przynajmniej w nocy.. niedawno widziałem, jak gość podbił do okienka z buta, a pani go poprosiła, żeby się ustawił w kolejce za autami
Gromosmok Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 W McDonald'sie w Tychah miałem ten sam problem. Zakaz obslugi rowerzystow w Mac Drive.
gdy Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 wołasz kierownika zebuy ci to osobiscie wyjasnił, jak nie to prosisz o kontakt z jego przełożonym i tak do skutku , jak im zrobisz delikatny koreczek pod okienkiem to szybciutko cie powinni obsłuzyc. ''nasz klienta nasz per pan ''
Biera Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 taaa i dostaniesz "prezent" w majonezie z kucharzami to wy nie wojujcie (nawet takimi oszukanymi z mcdonalda)
premier2 Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 taaai dostaniesz "prezent" w majonezie z kucharzami to wy nie wojujcie (nawet takimi oszukanymi z mcdonalda) Święte słowa, pracowałem kiedyś w pubie i widziałem jakie prezenty dostawali klienci awanturujący się , a że kucharze mieli "bogatą przeszłość", to jak zamawiali policjanci na służbie, mieli prezenty zawsze... Od tej pory jestem grzeczny w knajpie
gdy Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 ok, zmiana : jak juz wywalczysz swoje to rezygnujesz z zamówienia
Xanagaz Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 Dokładnie. Jak już się im wyżalisz to nie waż się nic zamawiać, nic a nic!!! W McD'sach ( ) jest tak, że to kierownik ma pełnie władzy i jaśnie nam panuje. Wnioskuje to po tym, że w niektórzych McD'sach można kupić na rowerze a w niektórych nie. Żaden problem pojechać do innego, przy okazji robiąc awanturę w poprzednim
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2009 ... a tak poza tym to trzeba byc zdrowo na glowe chorym zeby jesc w makszitach... Ostateczny, kosmiczny SYF!!!! Lub jak mawia moj znajomek najdoskonalej na swiecie przyzadzone odpadki OSTRO! I.
Damix Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 I już nigdy tam nie przyjeżdzaj bo jak cię rozpoznają to będziesz miał podwójną premie "gratisów"
jurasek Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 a może kierownik tej przetwórni śmieci jest bikerem i zakaz nie jest jego złośliwością, ale wynika z chęci ustrzeżenia nieświadomego sportmena przed zatankowaniem śmieciami
Lextalionis Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 Trochę przesadzacie z tymi "gratisami" w McD... Tak naprawdę kuchnia nie wie dla kogo robi te kanapki to raz, a dwa gdyby ktokolwiek zobaczył że coś dodajesz do kanapki to możesz się pożegnać z pracą... Co się zaś tyczy samego przypadku z nieobsługiwanym rowerzystą to niestety czasem się to zdarza... Po 23 jak już restauracja jest zamknięta Drive działa do 1 i wtedy nawet pieszych obsługują (chociaż też czasami mogą być problemy), rowerzystów również... W czasie dnia to różnie bywa z taką obsługą, ale z czego to wynika to już cholera wie...
insideee Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 Ja kiedyś do mac drive na piechote poszedłem ;P bo w środku kolejki a aut nie było.
RafalB Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 Powinniscie sie cieszyc ze oszczedzono wam tych "smakolykow"
Serdelski Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 Niektórzy kierownicy chyba dlatego nie pozwalają bo: Rowerem łatwiej to zrobić niż samochodem
Xanagaz Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 Taka jaja by było załatwione gdyby jakiś ynteligent wpadł na pomysł dawania zamówienia na papierze aby klient dał je przy kasie, ale nie - debile są wśród nas ;]
kello Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Napisano 21 Czerwca 2009 Ostatnio jadlem w Macu chyba z rok temu ale po prostu bylem mega glodny a cieply hambugs byl tuz obok to mnie skusilo niedobre zarcie No i rzeczywiscie moze to i dobrze ze mnie ochronil P.K. przed zarciem... zjadlem za to dobra zdrowa pizze
Schwefel Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 W żadnym warszawskim Maku nie miałem problemów z zamówieniem w McDrivie.
dejf86 Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 Ostatnio jadlem w Macu chyba z rok temu ale po prostu bylem mega glodny a cieply hambugs byl tuz obok to mnie skusilo niedobre zarcie No i rzeczywiscie moze to i dobrze ze mnie ochronil P.K. przed zarciem... zjadlem za to dobra zdrowa pizze Muszę Cię zmartwić, pizza to takie same śmieci jak jedzenie z maca . Duuuuuużo pustych kalorii, zero wartości odżywczych . Podobnie kebaby i inne jedzenie z fast-foodów. Zdecydowanie lepiej zjeść na mieście banana czy jabłko. Co do MC Drive, to może mieli już jakieś przykre przygody z rowerzystami i dlatego nie chcą ich obsługiwać.
creative1989 Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 Czy ja wiem, taki kebap lepszy niż pizza- ma sporo warzywek- pomidory, ogórki etc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.