Skocz do zawartości

[siodełko] selle italia c2 gel flow

Greg00

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Przy zjeździe siodełko wyskoczyło z prętów

Nic się nie ułamało czy skrzywiło

Nie idzie tego włożyć

Czy ktoś miał może podobny przypadek i czy udało się komuś założyć

Jak wygląda reklamacja produktów selle italia (siodełko jeszcze na gwarancji)

Napisano

Tak jak pisał poprzednio plastik to tylko maskownica, odkręcenie nic nie daje

Jedyna szansa to wygiąć pręty , ewentualnie dodatkowo podgiąć siodełko

Pręty są magnezytowe w środku puste - ryzyko odkształcenia bądź pęknięcia spore

Wczoraj wysłałem siodełko do reklamacji (w takich sytuacjach wychodzą minusy kupowania przez sieć)

Jak będę coś już wiedział to dam znać

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Siodełko wróciło z serwisu - gwarancji

W jakiś sposób wcisnęli pręty, wg serwisu trzeba by auta aby to wyrwać - wychodzi jednak że nie - zbieg wypadków

Na siodełku po powrocie z serwisu zrobiłem koło 400km, siodełko sprawuje się przyzwoicie

Nie wypada, nie skrzypi

Jak dla mnie siodło ideał, przez okres jak było w serwisie umordowałem się dwa tygodnie na seryjnie montowanym w rowerach kelly's - czyli kbix'ie

Napisano
na tym siodelku da sie jezdzic bez wkladki wogole?

Nie próbowałem, zapewne po asfalcie można zrobic troche kilometrów natomiast w terenie na pewno będzie gorzej

Wg selle italia C2 jest to wypadkowa pomiędzy wygodą a wagą

Napisano

Też jestem od dwóch dni posiadaczem tego siodełka i po przeczytanych wcześniej postach Greg00 pierwsze kilometry spędziłem oglądając i nasłuchując czy coś nie skrzypi itp. Ufff, sprawuje się świetnie ,a poza tym siodło jest pod wkładkę jednak , mi nie przeszkadza ponieważ bez wkładki wogle nie jeżdżę.e

• 3 tygodnie później...
Napisano

up

Po trzech tygodniach użytkowania tego siodła mogę powiedzieć ,że cechy użytkowe są jak najlepsze-ale gorzej z właściwosciami estetycznymi-skóra z lewej strony siodła złazi jak z węża na wiosnę i się łuszczy,czy to normalne?Czy to nadaje się na reklamację czy tak są zaprojektowane skórzane siodełka żeby służyły na kilka miesięcy?

Napisano

Od ponad roku używam c2, nie powiem bym zbytnio o nie dbał (nawet jeszcze niczym nie impregnowałem) a stan oceniam na BDB. Większość uszkodzeń powłoki powstało np w czasie opierania o mur a od d... jeszcze się nic nie wytarło :D

Napisano

Hmm, no to mnie utwierdziłeś że trafił mi sie felrny model-złazi tylko z jednej strony siodełka i to w specyficzny sposób -jakby była cieniutka -reszta jest ok.Zasuwam w takim razie do sklepu jutro- w końcu nie kosztowało 50zł :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

No i wróciło wymienione na nówkę-widocznie jakaś wada w produkcji- i znów układanie się zaczyna bo jakieś twarde na poczatku :)Dobrze że się zdecydowałem na reklamacje.

• 1 rok później...
Napisano

Jak dla mnie siodło ideał, przez okres jak było w serwisie umordowałem się dwa tygodnie na seryjnie montowanym w rowerach kelly's - czyli kbix'ie

Jest duża różnica pomiędzy tym siodłem a kbix'em?

Mam właśnie tellysowskie i się zastanawiam nad zmianą na wygodniejsze. Biorę pod uwagę selle italia GF C2, tylko pytanie czy warto?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...