kakadu Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Jestem "przypadkowym" właścicielem tej szosówki. Niestety poprzedni właściciel zrobił sobie z niego rowerek miejski. Chciałbym przywrócić jego oryginalny blask (oczywiście wprowadzając trochę współczesnej techniki). Oto jak wygląda jego stan techniczny: Koła - obręcze proste, szprychy napięte, czyli wszystko jak ma być. Opony raczej do wymiany Kierownica - do wymiany. Poprzedni właściciel wymienił sobie sztycę i kierownicę z baranka na "miejską". Jak będę miał czas wrzucę zdjęcia. Na szczęście zostały oryginalne klamki. Napęd - stan agonalny. Do wymiany tylna przerzutka (simplex). Kółka całkowicie zniszczone, próba ich wymiany zakończyła się klęską - śruby je mocujący były zbyt mocno zapieczone, uległy zniszczeniu. Będę ją jeszcze próbował reanimować (części z starego sisa), ale nie wróże nic ciekawego. Wolnobieg 5 rzędowy, czyli prehistoria. Da się to jakoś unowocześnić? Z przodu klasyczna korba z klasycznym suportem z klasycznymi... pedałami od składaka. Rama - ok, trzeba ją przeczyścić, pozostałości cekolu betonu i innych takich. Co chciałbym zmienić? Na początek plan minimum - kierownica, mostek, przerzutka, siodło i pedały. Następne do wymiany są oponki i coś trzeba z tym napędem zrobić. Jakie części kupić? Opłaca się ta modernizacja? Oczywiście fundusze ograniczone, nie stać mnie na kupno kierownicy za 200zł Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 wiesz czasem juz za 500mozna kupic szose z klamkomanetkami wiec musisz sie zastanowic sie czy warto choc w tamtym roku bawilem sie w starocia i jedyne co bylo pozytywne z tego to ze przy mojej obecnej szose umnialem na niej jezdzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakadu Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Po prostu rower leży w piwnicy i gnije, bo nikt na nim nie jeździ. Jednak jak tak cenowo sprawa wygląda, to ja dziękuje, postoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 http://www.allegro.pl/item663397514_super_..._pieniadze.html http://www.allegro.pl/item668133730_rower_...00_56_57cm.html dalem tak dla przykladu nie znajac twojego rozmiaru itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.