creative007 Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Bar Ends: (Rogi) - Accent airplane 64gr Bar Plugs: (Korki do kierownicy) Bottle Cage: (Koszyk na bidon) topeak modula Cage EX 64gr Brake (Front): (Hamulec przedni) Alivio BR-431 175gr Brake (Rear): (Hamulec tylny) Alivio BR-431 175gr Brake Levers: (Klamki Hamulcowe) alivio BL-M420 185gr Cables: (Pancerze i linki) 70gr Cassette: (Kaseta) --- Chain: (łanńuch) 320gr Crankset: (Korby) shimano SlX 890gr Derlr (Front): (Przerzutka przednia) alivio 202gr Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) shiamno XT shadow 224gr Fork: (Widelec) Sr suntour xcr 2200gr Rear Shock: (Damper) --- Frame: (Rama) Accent tormenta 19’ około 1850 gr Grips: (Gripy) boplight 45gr Handlebar: (Kierownica) tioga taskforce 126 gr Handlebar Tape: (Owijka) Headset: (Stery) Pedals: (Pedały) pd-m520 380gr Seat: (Siodło) --- Seatpost: (Sztyca) ---- Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) ---- Shifters: (Manetki) alivio 324 gr Skewers: (Zaciski koł) --- Spacers: (Podkładki pod mostek) --- Starnut: (Gwiazdka) --- Stem: (Mostek) accent 165 gr Tire (Front): (Opona przednia) maxxis larsen tt 440 gr Tire (Rear): (Opona tylna) maxxis larsen tt 440 gr Top Cap: (Top cap) --- Tubes: (Dętki) 256 gr Wheel Front: (Koło przednie) 820gr -Hub: (Piasta) Shimono lx -Rim: (Obręcz) mavic xm-317 black -Spokes: (Szprychy) DT Swiss Champion Black 2.0 -Nipples: (Nyple) dt swiss -Rim tape: (Opaska) --- Wheel Rear: (Koło tylne) 1050gr -Hub: (Piasta) Shimono lx -Rim: (Obręcz) mavic xm-317 black -Spokes: (Szprychy) DT Swiss Champion Black 2.0 -Nipples: (Nyple) dt swiss -Rim tape: (Opaska)---- Waga roweru 11950 gr Ważyłem na wadze . Nie mam niestety wszyty kich wag części bo nie ważyłem ich jeszcze oddzielnie . Rower jest użytkowany do amatorskiej jazdy . W planach wymiana amorka na rock shox reba , siodło , sztyca ,zacisk , klamki , manetki SLX, kaseta slx . Oczywiście też możecie proponować co do wymiany i proszę o komentarze Plan jest zejście do około 11 kg link do zdjecia http://fothost.pl/show.php/2068780_P62000625050.JPG.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weberwrc Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 pierwsze co do wymiany siodlo i amor.... juz bedzie o pare g. lżejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Jeśli zejść o 1 kg to ja zmienił bym amor, koła no i... ramę. A jak nie, to może amor, przerzutka przednia (to w sumie nie duży wydatek nawet na XT - 100 zł), pedałki!!!! dętki (schwalbe xx light 100g/szt), kaseta i tak jak pisze kolega wyżej siodełko najlepiej od razu z sztycą. Powodzenia i dawaj znać w temacie jak coś zmienisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzyninja Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 ramka chyba troche ciezsza... 15 wazy w okolicach 1800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Zacząłbym podobnie jak BarteX88 od uzbierania na porządne koła - taka inwestycja się naprawdę opłaca, dobre koła można mieć w 2-3 kolejnych rowerach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative007 Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 praktycznie rower jest cały nowy bo kupowanie części zaczęło się od marca także tylko sztyca zacisk i siodłełko jest stare . Niestety fundusz jest mały także wymiana kółek czy ramy musi poczekać na dalszy plan - ale jestem bardzo zadowolony z kółek także jeszcze na nich pojeżdżę. ale amor myślę że w tym roku uda mi się wymienić na tą Rebe . Sztyca będzie karbonowa i ty się skłaniam nad accent lite carbon - 185gr. i siodełko moze jakieś 200gr . Rama była ważona w sklepie i wychodziło tam 1850 - 1860 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Zdecydowanie pierwsze co bym odstrzelił to siodło - psuje wizerunek roweru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative007 Napisano 24 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Nastąpiły małe zmiany ale zawsze to coś. Siodełko Velo VL-1133U carbon 203gr oraz nowa sztyca Con-tec 220gr. Ogólnie zszedłem z 200gr na tych częściach. Waga roweru teraz około 11750gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi