Skocz do zawartości

[wycieczki] POZNAŃ

Gość R3surrection

Rekomendowane odpowiedzi

Gość R3surrection
Napisano

Witam szukam chętnych na wycieczki w okolicach Poznania Puszcza zielonka Park wielkopolski etc.. znam trochę tras również chętnie skorzystam z innych.

Jeżeli jesteś w stanie przejechać ok 100km/h masz średnią ok 20km/h to napisz na gg 6027836 i możemy jeździć razem, zawsze raźniej i bezpieczniej :D

Napisano

ja bardzo chętnie ale z tym:

Jeżeli jesteś w stanie przejechać ok 100km/h

to może być problem. no chyba że samochodem po a2, to damy rade;)

Gość R3surrection
Napisano

ahhaa oczywiście 100km :D

jutro jesteśmy już ustawieni pod starym browarem o 10 trasa do WPN chętni mile widziani

Napisano

.. tak wiec update:

ustawka jutro o 10 na polwiejskiej pod browarem.. trasa na 90% WPN ok 60 - 100 km bez katowania i downhillu i dirtu..

sa juz 2 osoby.. kto da wiecej?? :D

Napisano

Ustawka doszła do skutku?

Jakby co to macie 3ciego chętnego na ustawki a z racji wakacji można by ustawiać się też w dni powszednie :P

Napisano

No tragedii z szybkosciami nie ma, ale jak ktos chce przydepnac to po prostu co jakis czas musi poczekac ;-) Jakos system szybkosciowy chodzi poki co.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Jeśli macie czas w środe to pisze sie na jakis dłuzszy calodniowy wypad. Znam tez kilka ciekawych tras Pozdrawiam czekam na odpowiedz zeby sie przygotowac:)

Napisano

środa , piątek ?? Nie pracujecie ?? :P Mi odpowiada tylko sobota, niedziela i ubita droga leśna, a najlepiej szosa :rolleyes:

Diensdale ja planuje do Jarocina masz może jakieś wskazówki ??

Napisano

Wskazówka fajna ciekawe jakie tempo tam dają podejrzewam że koło 22 km/h :/ No ale w końcu 200 kmów, ja myślałem nad samą szosą: Poznań - Kórnik - Środa WLKP - Nowe Miasto nad Wartą - Mieszków - Cielsza - Jarocin = około 76 kmów. Średnią planuję około 25 km/h lub góra 7 godzin z przerwami.

Odważny z Ciebie człowiek, skoro chcesz jechać krajową 11 - od Środy do Jarocina nie ma pobocza, na fragmencie S11 chyba nie wolno jeździć rowerami. Krótko i bez szarży po 11 wychodzi około 80 km w jedną stronę, ale wtedy jest piaszczysty kawałek w okolicach Góry Bismarcka.

Napisano

Nie wiem jak wygląda 11 dokładnie ale jeśli jest pobocze to nie widzę przeciwwskazań, skoro nie ma to będzie trzeba pomyśleć. Często jeżdżę w ten sposób i nie ma strachu, jestem przyzwyczajony, no najgorzej jak brakuje tego pobocza.

Np.92 jak i 5 nie jest mi obca.

• 3 miesiące temu...
Napisano

w zbliżający się weekend z Nabiałem jesteśmy w Poznaniu i na pewno coś byśmy chcieli pojeździć

może ktoś chętny na oprowadzenie po jakiejś ciekawszej trasce, szczególnie w niedzielę [ bo na sobotę mamy przewodnika, ale można się dołączyć] :)

za wszelkie propozycje dzięki :thumbsup:

Napisano

Jutro tj. 27 grudnia planowana spokojna wycieczka na poligon na Biedrusko od strony suchego lasu, powrót przez radojewo. Zbiórka o 11 na Jaroczyńskiego przy sklepie rowerowym pana Kluja. Tempo spokojnie (24-26 km/h) więc wpadajcie na na mtb i crossach. Jazda asfaltem.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Już się poprawiła ;)

Chwilowo bo znów mają przyjść temperatury minusowe. Ważne by było jak najmniej wiatru i dużo słońca, wówczas i -10 nie przeszkadza.

A rower ma znaczenie? W sensie co by wam nie popsuć wizerunku peletonu, bo ja jeżdżę na takim sobie.

Rower nie ma znaczenia, najważniejsze jest zamiłowanie do jazdy.

Napisano

Jak by ktoś się chciał na lajcie przejechać:

Miłośników dwóch kółek, którym zbrzydła już zimowa aura, pragnących rozruszać przysłowiowe kości, a także tych, którzy chcą spróbować swoich sił na trasie corocznie organizowanego w Puszczy „Zielonka” MTB Marathonu zapraszamy do udziału w rajdzie rowerowym „W poszukiwaniu wielkanocnego jajeczka”.

Termin: 5 kwietnia br. (poniedziałek wielkanocny)

Godzina: 11:00

Start: Nowy Rynek – os. Zielone Wzgórza

Do wyboru dwie trasy: dystans MINI – 37 km, dystans MEGA – 68 km.

Szczegółowych informacji udziela:

Wojtek Gogolewski – 605 227 869

oraz Biuro Komunikacji Społecznej UMiG – 61 811 88 48

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...