Skocz do zawartości

[rower] rower złożony na osprzęcie SRAM'a

MMB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szczerze mówiąc to zielonego pojęcia nie mam. Na pewno jest cięższy od Reby, sądząc po opisie to odpowiednikiem XC 600 reto będzie z dodaną blokada skoku.

Podałem rower tylko jako przykład do rozważenia, bo wszystkie modele pro superior ma na SRAMie. Zupełnie inna koncepcja roweru niż ta zza odry. To rower nastawiony bardzo na ściganie, gdzie niemcy robią turystyki w zasadzie.

Napisano

No wygląda fajnie, tylko... ja się nie ścigam i raczej nie będę.

Chcę rower w miarę dobry do szaleństw w terenie i spokojniejszego jeżdżenia również.

To nie ma być maszyna dla zawodnika, bo nigdy nim nie będę.

Co jest w tych rowerach takiego "sportowego"? Chodzi o geometrię?

Napisano

...a co powiedzielibyście na Bulls'a Copperhead 2x ? http://www.bulls-rowery.com/index.php?act=...821efcffe5cf7c0

rama:7005 Aluminium, double butted

kolor ramy czarny mat

rozmiar 42/47/52/57 cm

waga:12,80 kg (rozmiar 47)

amortyzator:Rock Shox, Tora SL Air, 100 mm, poplock remote lockout

przerzutka tył :Sram X9, 27-speed,

przerzutka przód :Sram X7

manetki :Sram X7,

hamulce hydrauliczne : Avid Elixir hydrauliczne, 180/160 mm

korba : Truvativ Stylo

kaseta :Shimano, 11-34T, 9 biegów

kierownica:Bulls alu

mostek Bulls alu

sztyca Bulls alu

siodełko:Bulls, Light, VL-1184

piasty Shimano,

obręcze: Rigida Sphinx

opony:Schwalbe, Nobby Nic,Evolution2.25 Schwalbe, Racing Ralph Ewalution, 2.25

pedały: Wellgo

Napisano

...ja ię tylko martwię o tą Torę :wacko: Ludzie nie mają o niej zbyt dobrej opinii na tym forum.

Napisano

Widelec jak widelec. Bardzo progresywny skok, duża sztywnośc i wytrzymałosc. Masa ludzi na nich jeździ.

Napisano
Cały czas się martwisz, o nerwicę nie trudno ...

już tak mam - staram się, żeby każdy zakup był bardzo przemyślany, a tym bardziej taki za 4k pln.

Napisano

W końcu będzie jak z tym osłem z bajki. Będziesz się zastanawiał, myślał, analizował, lato i dobra pogoda się skończą, a ty roweru jeszcze nie masz. Poza tym próbowałeś się bujnąc na tym sztućcu? bo tobie może zupełnie co innego pasować.

Zamiast się zastanawiac rusz tyłek po toruńskich sklepach, bujnij sie do Brzydgoszczy i zobaczysz co i jak. Na bank Torę gdzies wynajdzisz tak by móc sie przejechac na niej.

Napisano
W końcu będzie jak z tym osłem z bajki. Będziesz się zastanawiał, myślał, analizował, lato i dobra pogoda się skończą, a ty roweru jeszcze nie masz. Poza tym próbowałeś się bujnąc na tym sztućcu? bo tobie może zupełnie co innego pasować.

Zamiast się zastanawiac rusz tyłek po toruńskich sklepach, bujnij się do Brzydgoszczy i zobaczysz co i jak. Na bank Torę gdzies wynajdzisz tak by móc sie przejechac na niej.

Racja. Muszę poszukać gdzieś powietrznej Tory i się na niej przejechać. Nigdy nie jeździłem na takim widelcu.

Nie wiecie może jak się ma ten widelec do Rock Shox Duke XC? Kolega ma taki, więc mam porównanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...