Skocz do zawartości

[suport] zerwana nakrętka

creative1989

Rekomendowane odpowiedzi

Chcąc odkręcić suport oberwałem dosyć spory kawałek lewej, plastikowej nakrętki- tak na 1/3 długości.

Od początku było czuć, że ciężej się odkręcał, ale jak widać przesadziłem z siłą :D

Suport wykręcałem i wkręcałem przed błotnistym maratonem Skandii czyli raptem 2tygodnie temu, a dodam, że nasmarowałem gwinty...

Co w takiej sytuacji robić, bo dla mnie serwis to ostateczność!?

Trzeba by usunąć lewą nakrętkę, tylko jak...

Póki co jeszcze w mufie jest cały suport. Walczę z nim cały czas- i też jest cho**rny problem, żeby go odkręcić. Lewą nakrętkę odkręca się w lewo, prawą w prawą stronę tak, bo już zgłupiałem?

Nie wiem co to się narobiło, zawsze mi się wszystko odkręcało- może nie łatwo, ale dawałem radę, a teraz...

Najgorsze, że w suporcie są dosyć płytko te "dziurki" i jak odkręcam takim kluczem: http://irma.pl/photos/article/grzechotka%20stanley.jpg to muszę jeszcze jedną reką dociskać klucz do suportu, bo inaczej wypada :)

• Mod Team

Tak w suporcie lewa "nakretka" dociagajaca odkreca sie w lewo a cały suport z prawej strony sie odkreca w prawo.

Ja tez mialem problem z tym plastikiem w shimano nie chciał puścic. Najprawdopodobniej sostał sie jakis syf w gwint a ze to plastik wiec sie zaklinowało. Moze sproboj to skropić jakims płynem penetrującym.

Ja tam zawsze suport dokrecam i odkrecam bez klucza, dokrecam lekko i nigdy mi sie nie luzował a i problemow z odkreceniem nie miałem.

• 2 miesiące temu...

Witam,

A ja mam tak że lewa miska mi się po 100-200 km lekko luzuje. Taki luz powoduje że cały suport się rusza w ramie, miska się troche rusza w mufie. Jedyne wyjście - zdejmuje lewą część korby dokręcam miche i jade dalej, ale jak to wyeliminować? Dodam że kiedyś miałem plastikową miche (teraz alu) i nie było tego problemu. Gwint i na misce i w ramie wygląda na całkowicie ok.

Ale jak więcej smaru? Przecież smar ma za zadanie smarować, czyli zmniejszać tarcie pomiędzy częsciami, więc w jaki sposób ma on przytrzymac miske od odkręcania się ?

Można spróbować dać więcej smaru, w ostateczności na klej czy lakier

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...