creative1989 Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Chcąc odkręcić suport oberwałem dosyć spory kawałek lewej, plastikowej nakrętki- tak na 1/3 długości. Od początku było czuć, że ciężej się odkręcał, ale jak widać przesadziłem z siłą Suport wykręcałem i wkręcałem przed błotnistym maratonem Skandii czyli raptem 2tygodnie temu, a dodam, że nasmarowałem gwinty... Co w takiej sytuacji robić, bo dla mnie serwis to ostateczność!? Trzeba by usunąć lewą nakrętkę, tylko jak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Skoro jest plastikowa, to próbój wybijać na siłę, w końcu plastik jest dość miękki w porównianiu do alu i powienien ustąpić bez szkód dla gwintów w ramie. Rozumiem, że została sama nakrętka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Póki co jeszcze w mufie jest cały suport. Walczę z nim cały czas- i też jest cho**rny problem, żeby go odkręcić. Lewą nakrętkę odkręca się w lewo, prawą w prawą stronę tak, bo już zgłupiałem? Nie wiem co to się narobiło, zawsze mi się wszystko odkręcało- może nie łatwo, ale dawałem radę, a teraz... Najgorsze, że w suporcie są dosyć płytko te "dziurki" i jak odkręcam takim kluczem: http://irma.pl/photos/article/grzechotka%20stanley.jpg to muszę jeszcze jedną reką dociskać klucz do suportu, bo inaczej wypada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Tak w suporcie lewa "nakretka" dociagajaca odkreca sie w lewo a cały suport z prawej strony sie odkreca w prawo. Ja tez mialem problem z tym plastikiem w shimano nie chciał puścic. Najprawdopodobniej sostał sie jakis syf w gwint a ze to plastik wiec sie zaklinowało. Moze sproboj to skropić jakims płynem penetrującym. Ja tam zawsze suport dokrecam i odkrecam bez klucza, dokrecam lekko i nigdy mi sie nie luzował a i problemow z odkreceniem nie miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxyyzz Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam, A ja mam tak że lewa miska mi się po 100-200 km lekko luzuje. Taki luz powoduje że cały suport się rusza w ramie, miska się troche rusza w mufie. Jedyne wyjście - zdejmuje lewą część korby dokręcam miche i jade dalej, ale jak to wyeliminować? Dodam że kiedyś miałem plastikową miche (teraz alu) i nie było tego problemu. Gwint i na misce i w ramie wygląda na całkowicie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Można spróbować dać więcej smaru, w ostateczności na klej czy lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxyyzz Napisano 3 Września 2009 Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Ale jak więcej smaru? Przecież smar ma za zadanie smarować, czyli zmniejszać tarcie pomiędzy częsciami, więc w jaki sposób ma on przytrzymac miske od odkręcania się ? Można spróbować dać więcej smaru, w ostateczności na klej czy lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.