erico329 Napisano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 witam w mojej korbie występują jakby zgrzyty na 5 i 4 biegu wydaje mi sie że to łożyska siadają ponieważ jeżdzę już na nich długo ale może to byc tez blaszka osłaniająca suport przed dostaniem się do niego piasku ale i tak chciał bym wymienić łożyska dlatego też musze ściagnąć korbę i mam pytanie bo nie mam za bardzo pomysłu jak ,to jest stary rower chyba romet sport z tych pierwszych wydań z tego co wiem więc daje zdięcia w linku niżej proszę o pomoc http://yfrog.com/4b15150585jx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperek2 Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 ściągaczem kolego kupisz go w sklepie rowerowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Sciagacz tak, jezeli ramie korby ma adekwatny gwint jak nie ma ... hmmm mozna sciagaczem do łożysk. Korba stalowa wiec nic sie nie powinno jej stac. Ale na sam poczatek okrecic nakretke/śrube dociągająca ramie. Od biedy tez mozna jakiś grubszy płaskownik stalowy badź wytrzymałą deske obrocic rower i przyładować młotem to tez spadnie. Na stali nie powinne zostac jakies strasne slady zwłaszcza po drewnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erico329 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Puklus dzięki masz racje właśnie sciągłem korbe tak jak powiedziałes przez drewno nie został ani jeden ślad ;D łożyska wymieniłem i wszystko śmiga jak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.