Skocz do zawartości

[rower] Unibike Evolution 09' za 1500zł - czy wart swojej ceny?

kubuka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

zastanawiam się nad kupnem rowerku (MTB) do max. 1500zł, przeszukałem forum ale nic interesującego nie znalazłem, więc zwracam się do was.

Otóż moją uwagę przykuł Unibike Evolution 09' i chciałbym się dowiedzieć czy ten rower jest wart swojej ceny, nie zamierzam brać nic pod rozbudowę,

chcę aby rowerek mi posłużył parę dobrych lat. Zapomniałem wspomnieć że mam 14 lat mieszkam na Mazurach i jeżdże raczej rekreacyjnie miasto-las-szosa, dziennie

pokonuje z 20-30km, a że są wakacje to trochę więcej. Zmieniam sprzęcik z uwagi na to że obecny jest zdenka przymały (Giant Rock SE 17') a posiadam 165 cm wzrostu.

Proszę o radę!

Napisano

Schwefel ma racje do do wielkości ramy... Ja przy 174 cm mam 18" i jest optymalna, 19 jest już troszkę za duża. Co do unibike sporo osób poleca ten rowerek, ewentualnie kross leve a2/a4.

• Mod Team
Napisano

Rozmiar zależy też od proporcji ciała a biorąc pod uwagę że jeszcze rośniesz to chyba 19" będzie ok. Co do większej to nie ma co ryzykowac

Napisano

Może wtrącę przy okazji male pytanie. Ile moge wziac za evolutiona '06 z malym przebiegiem wszystko oryginalne (nie potrzebujace wymiany) oprocz opony tyl tez schwalbe (był mocny hamulec). Jedno mocniejsze katowanie to Skandia w Nałęczowie w ubiegłym roku :D

Napisano

Rama UNIBIKE w połaczeniu z amorem setką z przodu top duże bydle.

Na 165 wzrostu to bym powyżej 17 nie patrzył bo sobie ...... obijesz.

Najbardziej optymalny rozmiar ramy do tego wzrostu to 16 "., 17 " takze by mogło byc , ale to od firmy zalezy jak dłauga rama będzie.

Napisano

Mój brat kupił sobie takiego przedwczoraj. Z tego co nam doradzał sprzedawca (zaufany) i z tego co wyczytałem to wydaje się świetną propozycją. Zastanawiał się też nad Krossem Lvl A2, ale gość nam odradził, bo na 10, które sprzedał 7 wracało z reklamacją.

Napisano

A co się psuło w tych Krossach Levelach A2 że aż 7 na 10 wracało? Wcisnął Ci Unibike, bo po prostu jest parę stów droższy. Pamiętaj, nigdy nie ufaj sprzedawcom, a już na pewno tym zaufanym!

Napisano

Może jakieś konkrety? Czy piszesz że Level jest zły, bo jest poprostu zły? Pamiętaj, że Kross robi rowery tańsze i droższe, lepsze i gorsze. Nie można uogólniać, bo w ten sam sposób mogę powiedzieć, że jeżeli najtańszy Giant Rock czy tam Rincon jest kiepski, to kiepski będzie też XCT za 3 tysiące.

Napisano

nie pisze że jest zły ale mówie że kiedyś miałem krossa z 6 lat temu i cały czas się psuł, a miałem go od nowości, może był jakiś wadliwy egzemplarz, nie wiem

Napisano

Moim zdaniem wart. Co do wyboru rozmiaru to na twoim miejscu wziął bym 19" o ile dobrze mówie, że możesz jeszcze urosnąć.

Napisano

Na 165cm rama 19 cali, niech od razu 21 cali weźmie. Skąd wiesz ile urośniesz? Może już nawet centrymetr do góry nie skoczysz? Poza tym, gdy już będziesz wyższy i starszy, to podejrzewam, że kupisz nowy rower, bo ten będzie miał już swoje lata i nie będzie nadawał się jazdy. Ja mam 172 i śmigam na 17 calach, ale widzę, że taka moda jest na za duże ramy.

Napisano

Mam 181 cm i 100kg wagi, wzialem rame 19" i wiekszej nie chce, w dodatku rower nie rozpada sie pode mna :( Jak na rower za taka cene ciezko sie do czegos przyczepic, zrobilem dopiero 200 kilometrow ale 95% po dziurawych bezdrozach, pagorkach i korzeniach, nic nie skrzypi, nic nie trzeszczy. Hamulce i manetki na kierownicy wygladaja troche tandetnie ale dzialaja bez zarzutu, amor twardy, nawet pode mna ciezko go dobic. No i wyglad rewelacja, chociaz jakosc lakieru na ramie przecietna, rysuje sie bardzo szybko. Za taka cene nic lepszego nie dostaniesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.