kkom Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 witam, mam rower na oku. níe wiem jednak, czy nie przeplace. sprzedawca zastrzega, ze to rewelacyjna cena, ale wole sie jeszcze upewnic. ponizej wypisuje komponenty, ktore ten rower posiada. nie wypisuje jednak marki roweru, poniewaz moze to byc mylne. chce wiedziec po prostu ile ok jest wart rower na nastepujacym osprzecie: rama: 7005 lite aluminium, double butted amortyzator: Rock Shox REBA SL DA, 100 mm, Poploc remote lockout przerzutki (przod i tyl): Shimano Deore XT 27-speed, Shadow manetki: Shimano Deore XT Korba: Shimano Deore XT, 44/32/22T hamulce: Magura Julie, 180/160 mm kierownica /mostek FSA XC-282/FSA OS-190 felgi: Mavic XM-117 disc opony: Schwalbe Nobby Nic Evolution 2.25/ Schwalbe Racing Evolution 2.25 pedaly: Wellgo waga: 11,5kg jeszcze jedno. czy sprzet jest dobrze dobrany i ile max. za taki rower zaplacilibyscie.
kkom Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Napisano 19 Czerwca 2009 no tak....nie podaje dokladnie jaka rama (warta ok 1600-1700zl). ale nie o rame mi chodzi. ogolnie o sprzet, przedde wszystkim, czy dobrze dobrany. podobno niektorrzy nie przepadaja za calymi kompletami z danej serii (w tym przypadku wszystko jest z xt). podobno czasami lepszy efekt ma kombinacja roznych komponentow. czy to prawda??
Gość R3surrection Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 strzelam że to trek 8500 albo giant xtc ^^
kkom Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Napisano 19 Czerwca 2009 ...pudlo... nie masz strzelac , tylko mowic ile wart ten sprzet i czy to dobra inwestycj
wojtekkrakow Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 Daj linka do roweru to będzie łatwiej, po co taka zabawa, nie wiadomo jaka rama, jaka marka. Na jakiej niby podstawie ktoś ma to wycenić? Dałeś spis paru części, to zaglądnij na allegro i sam zobacz ile te części są warte.
pawel1315 Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 Najlepiej gdy osprzęt jest tej samej grupy. Wszystko ładnie chodzi i napęd zużywa się równomiernie. Bo gdy np. mamy łańcuch z dużo niższej półki, to on się szybciej rozciągnie i zacznie zjeżdżać nam porządna kasetę i korbę
kkom Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Napisano 19 Czerwca 2009 ok, niech bedzie. w sumie masz racje. problem w tym, ze na ronce od razu jest cena, wiec moze wplynac na wasza opinie. http://www.copperhead3.de/technischedaten.html mam szance go kupic za 930 euro (mieszkam w niemczech). kolor - bialy co sadzicie. facet w sklepie mowi, ze nowa dostawa bedzie kosztowac juz 1200 euro. w ogole, ze wszystkie rowery zdozaly, bo aluminium poszlo w gore chiny i rosja zycza sobie wiecej... nie wiem co robic. czekac czy brac.
Huhu Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 Jak szukasz ściganta to nie warto. Jak roweru turystycznego to mozna brac.
Rulez Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 Tak jak pisze Huhu, dobrze wyposażony rower turystyczny. Jeśli chcesz model który sprawdzi się w terenie, to bierz BUSHMASTER.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.