Skocz do zawartości

[maraton] Fujifilm Bike Maraton Kraków 28.06.2009r.

Drozdzu5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przyznam, że nie miałem jeszcze nigdy okazji jechać nigdzie maratonu w takich błotnych warunkach (Kraków to będzie mój 4. start w życiu). Dlatego chciałem Was spytać czy ktokolwiek planuje założyć błotniki do roweru? Jak do tej pory zauważyłem, że na maratonach prawie nikt nie używa błotników, czy będzie tak i tym razem? I tak właściwie dlaczego ich nie używacie? Czy chodzi o te dodatkowe gramy? Waham się właśnie czy wyposażyć się jeszcze jutro w jakieś błotniki - chociaż na tył do sztycy montowany, bo dzisiaj podczas treningu złapał mnie deszcz i całe plecy oraz szczególnie tył spodenek mokry. :-(

Napisano

Kubus18 - szkoda, że nie dałeś znać, ja również przed chwilą wróciłem, robiłem zdjęcia zdjęcia nawet w podobnych miejscach :wub:, ale swoich już nie będę wrzucał.

Podjazdy na RR 2.1 szły zupełnie przyzwoicie, gorzej w dół, przy większej prędkości miałem problemy z utrzymaniem równowagi, a i polecam okulary do ochrony przed błotem, bo dziś mało co dzwona nie zaliczyłem przez to :P

Napisano

Drozdzu5 --> raz ze moze i blotnik sam w sobie nie wazy duzo, ale obklejony blotem juz moze wazyc ponad kilogram i sie po prostu oberwac jak ma slabe mocowanie.

Dwa, blotniki chronia bikera, ale wiecej syfu leci wtedy na naped. Ja tam wole miec brudna dupe i wszystko w miare dzialajace niz na odwrot :o.

Napisano

No warunki niezłe, aż się boje co będzie na mega... chyba pierdziele objazd trasy w sobote, bo nie będę miał gdzie roweru umyć (śpię u kumpla w mieszkaniu z nim i 2 rowerami przed startem w pokoju :o).

Napisano

Kubus18 i Wojtekkrakow, gratuluję samozaparcia! Ja dzisiaj treningowo przejechałem się po szosie, ale w teren... Naprawdę przydałby się chociaż jeden dzień przed maratonem słoneczny i na wysokim plusie temp. Na część błota nic już nie można poradzić, ale Lasek Wolski schnie prawie jak szosa :o. No nic, jest jak jest...

Napisano

Jakie tam zaparcie. Mini to akurat trasa, którą jeżdżę tak często, że już na jej podstawie po paru metrach oceniam swoją formę :)

Ode mnie dwa zdjęcia tak dla formalności :D Po błocie jak nie ma go dużo jeździ się całkiem fajnie, jest zabawa :o, oby tylko nie padało w czasie jazdy to mogę po błocie jeździć.

1b90475fe65d6f08.jpg

2107d1b5b1cee26c.jpg

Napisano
Naprawdę przydałby się chociaż jeden dzień przed maratonem słoneczny i na wysokim plusie temp.

dziś byłem w Krakowie do 14 i było ładnie, słonecznie ;)

coś w Radiu słyszałem o jakiejś imprezie właśnie w niedziele w lasku wolskim dla ludzi którzy spacerują z kijkami ( nie pamiętam jak te sport sie nazywa) także zapowiada sie soczyście ;/

Napisano

Spokojnie, to jest pewnie ścieżka rowerowa wzdłuż samej Wisły. Ogólnie aż tak źle w Krk nie jest :(. Dzisiaj o ile się nie mylę w ogóle nie padało (chociaż cała noc przed nami :)), a temperatura była około 25*C. Jeżeli deszcz się opanuje do niedzieli, to nie powinno być tragicznie :)

Napisano

Spokojnie i nie spokojnie, to właśnie zależy ;)

To zdjęcie ze ścieżki rowerowej przy Wiśle (100m od startu maratonu), dziś również padało i to w czasie jak jechałem dzisiaj na rowerze. Natomiast tajemne źródła donoszą, że podobne atrakcje mogą być dalej na trasie, ale o tym sza :)

Napisano

Atrakcji bedzie chyba monostwo...w zadnym maratonie w tym roku pewnie tyle nie bylo. Czarno to widze ale czasami lepiej nie wiedziec. A deszcze pewnie jeszcze bedzie i z maratonu sie zrobi triatlon.Pojedziemy zobaczymy...Pozdrowionka.

Napisano

Spokojnie panowie, czarny scenariusz się nie sprawdził i opadom mówimy do widzenia, dzisiaj ledwo pokropiło, przy takiej pogodzie dwa dni i MINI przyjedzie czyściutkie. Byłem dzisiaj na najłatwiejszej części maratonu i woda powoli znika, z soboty/niedziele pierwsze 15 km i ostatnie 10 MEGA/GIGA będzie w ekstra warunkach. Ten ciągły opad nie wróżył nic dobrego, uwierzcie mi że w dolinkach przy takiej pogodzie byłoby więcej pchania i pływania aniżeli jazdy, a za przełajami nie każdy chyba przepada. Trzymajmy kciuki za pogodę.

Napisano

Generalnie tendencja jest taka, że pada coraz mniej od poniedziałku, nie byłem w dalszej części trasy, nie wiadomo, jak to wygląda, ale trzeba liczyć się z tym że sporo błota zostanie, nawet jak deszcze już nie będzie. Niestety właśnie zaczęło padać, w zasadzie kropić :D Tyle dobrze, że jest bardzo ciepło.

Napisano

Pogoda już nic nie da, przez ostatnie dwa dni było bardzo sucho, parno i gorąco a lasek Wolski nadal mokry, co oznacza że w dolinkach będzie błota od cholery. Nawet polne ścieżki wystawione bezpośrednio na słońce coś nie mogą przeschnąć(np końcowe kilometry na wale Rudawy), na dodatek właśnie z godzinkę popadało, także ja nawet roweru nie myje :) . Pogoda szykuje się ładna, ale błoto będzie na 100% nawet na MINI. Korzystając z uprzejmości pewnego bikera z Krakowa umieszczam ciekawsze foty z dzisiaj(mam nadzieje że nie będzie miał mi za złe :) )

Lasek Wolski

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/572e2c2e03503ce4.html

Wąwóz Zbrza(legendarna kałuża)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/74d333ee121e634c.html

Polna ścieżka wzdłuż lotniska Balice

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...02d1e00a07.html

Zapowiada się ciekawie. Chyba tylko zachęciłem :)

Napisano

Wczoraj i dzisiaj z deszczem na szczęście jest znacznie lepiej niż wynikałoby to z prognoz. Co najwyżej chwilę kropi. Po 20.00 zaczęło padać jak byłem w centrum i było porządnie mokro, ale jak godzinę później przyjechałem na Ruczaj na płd.-zach. Krakowa, to było suchutko :). Może pokropiło chwilę, ale na pewno nie tak jak w centrum. Innymi słowy, jeśli pada, to nie koniecznie wszędzie :). Marne pocieszenie wobec zdjęć wklejonych powyżej... Cóż...

Napisano

Kubus18, dzięki za zdjęcia, zachęciłeś wszystkich na pewno :) Już widze rekację wszystkich kobiet pragnących gorąco powitać swoich wybranków wyczerpanych po maratonie ogromnym uściskiem i buziakiem (no i facetów gratulujących swoim lubym oczywiście :) ) :P . Coraz bardziej nie mogę się doczekać tej imprezy :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...