Kubus18 Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Śniegu się nie przewiduje Swoją drogą tak na spokojnie myśląc trasa nie jest za trudna tylko na początku, może to i nawet lepiej patrząc z perspektywy korków. Pierwsze podjazdy są długie i szerokie, a lepszy teren zaczyna się dopiero po 10-15 km w momencie gdy stawka już się mniej więcej wyklaruje i będzie jechać równym tempem. Z tego co mi kolega dziś mówił, w dolinkach i wąwozach w połowie trasy już dziś jest po prostu kupa mazi i kałuż, także będzie ciekawie Do zobaczenia na starcie.
wojtekkrakow Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Nie startuje, forma jeszcze nie ta ,ale na starcie będę obowiązkowo jako wsparcie
omen Napisano 23 Czerwca 2009 Napisano 23 Czerwca 2009 dołożyli kolejny sektor.. 7 ;/ jestem mega happy że bede miał stado lamerów do wyprzedzania.. jakby ktoś Was wyprzedzał mocno krzycząc lewa lub prawa, przy tym sypiąc łaciną na grabka i resztę orgów, to zjezdzcie na bok bardzo Was proszę
weberwrc Napisano 23 Czerwca 2009 Napisano 23 Czerwca 2009 dołożyli kolejny sektor.. 7 ;/ jestem mega happy że bede miał stado lamerów do wyprzedzania.. jakby ktoś Was wyprzedzał mocno krzycząc lewa lub prawa, przy tym sypiąc łaciną na grabka i resztę orgów, to zjezdzcie na bok bardzo Was proszę a co Ci sie nie podoba w tych sektorach ? ;/ jakbyś jezdzil szybko mialbys sektor 1....proste..... a lamerzy to wlasie maja 6 albo 7.....
omen Napisano 23 Czerwca 2009 Napisano 23 Czerwca 2009 widzisz startuje 1 raz w tym roku wcześniej matura, kobieta i praca nie pozwalały na trening regularny. watpie, żeby lamerzy jezdzili Giga.
Sixer Napisano 23 Czerwca 2009 Napisano 23 Czerwca 2009 dołożyli kolejny sektor.. 7 ;/ jestem mega happy że bede miał stado lamerów do wyprzedzania.. jakby ktoś Was wyprzedzał mocno krzycząc lewa lub prawa, przy tym sypiąc łaciną na grabka i resztę orgów, to zjezdzcie na bok bardzo Was proszę Wyślij organizatorowi swoje wyniki i poproś ładnie żeby dał Ci przynajmniej 3 sektor, zgodzi się bez wątpienia . Jako,że nie ma jeszcze mapki - pamiętacie ile w zeszłym roku było km na km poszczegółnych dystansach?
omen Napisano 23 Czerwca 2009 Napisano 23 Czerwca 2009 pewnie bedzie chciał skany dyplomów czy coś w tym stylu. na to w tej chwili nie mam czasu, ani warunków, bo jestem na drugim końcu polski. mega chyba 63kmy
rockrider Napisano 23 Czerwca 2009 Napisano 23 Czerwca 2009 Mega 59km - nareszcie podali trase Trudnośc 2+, ale z dodatkiem błota może byc jeszcze większa
Kubus18 Napisano 23 Czerwca 2009 Napisano 23 Czerwca 2009 Jest i mapa http://bikemaraton.com.pl/imprezy/y/2009/eid/38/sub/trasa
siwyex Napisano 23 Czerwca 2009 Napisano 23 Czerwca 2009 Jak ktos chce chętnie oddam 1 sektor:P Tylko sobie to załatwcie:P hehe PS. Kraków odpuszczam, po płaskim mi się nie widzi jeździć i płacić 70zł, czekam na Ustroń;p
Wowo3003 Napisano 23 Czerwca 2009 Napisano 23 Czerwca 2009 No, dziś przestało lac... Właśnie wychodze na rower Zobaczymy jak długo będzie pogodnie... K***a **ć ! Ubrałem spodnie, koszulkę i sie rozpadało -> 3 minuty później
Drozdzu5 Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Napisano 23 Czerwca 2009 Ktoś miał okazję już przejechać trasę? Jak wygląda? Czy ten wariant MINI prowadzi w większości ulicami miasta plus trochę ścieżek w tzw. "Lesie Wolskim"? Czy te uliczki to jest sam asfalt? Jak w tym Lesie wygląda? Może ktoś życzliwy jakieś fotki z terenu wrzuci. Pewnie wszyscy by się ucieszyli.
Ufoludek Napisano 23 Czerwca 2009 Napisano 23 Czerwca 2009 A może ktoś z Jeleniej się wybiera i ma troszku miejsca na mnie bo generalnie strasznie chcę pojechać a transportu brak !!! . Generalnie mogłoby chyba być bez roweru bo rower moze mi ktoś inny zabrać chyba.
wojtekkrakow Napisano 23 Czerwca 2009 Napisano 23 Czerwca 2009 Jeśli ulewy nie będzie to jutro przejadę mini, to prawie moja standardowa trasa którą zawsze jeżdżę http://www.fototube.pl/pictures/mapawoelski3.jpg Niestety już widzę na mapie, że MINI przez las wolski omija najciekawsze odcinki w nim tuż obok, zresztą wezmę aparat i sprobuję coś pstryknąć.
nisan Napisano 23 Czerwca 2009 Napisano 23 Czerwca 2009 W końcu się złamałem i startuję, będzie to mój pierwszy maraton Nie byłem jeszcze na trasie po ostatnich ulewach. Trasa mini to prawie cały czas asfalt. Jeśli będzie padać, to błoto będzie w zasadzie tylko w jednym miejscu przy podjeździe do zoo. W samym lesie jedzie się asfaltem z tego co widzę na mapce. Dystans mini jest naprawdę bardzo łatwy, często go przejeżdżam. Jak znajdę zdjęcia z lasu to wrzucę. Chyba przejadę się na mega, żeby zobaczyć jak to jest, giga na pierwszy raz wydaje mi się za dużo. edit. Zdjęcia z części trasy mini zaraz po burzy z gradem, o podobnej porze roku, rok lub dwa temu. Przynajmniej z mapki wnioskuję, że to właśnie jest mini . Zaraz za pierwszym podjazdem, między Kopcem Kościuszki a zoo, najpierw troszkę asfaltu, zjazd, ostra szykana i podjazd. Krótki zjazd po ziemnej ścieżce, następnie po kostce brukowej. Następnie dłuższy podjazd pod zoo. I jeśteśmy pod zoo, więcej zdjęć z tej okolicy nie mam, dopiero sama końcówka, a przynajmniej tak mi się wydaje, bo z mapki ciężko cokolwiek wywnioskować. Jeśli gdzieś się walnąłem to mnie poprawcie .
banana frog Napisano 24 Czerwca 2009 Napisano 24 Czerwca 2009 Lasek Wolski zwykle szybko wysycha, a spora część pozostałej trasy to piaski i wysypane kamieniami drogi, na których nie powinno być problemu. Błotnej masakry trzeba spodziewać się przede wszystkim w Wąwozie Zbrza (tam nawet po tygodniu bez deszczu jest błoto) i może trochę na czerwonym szlaku w okolicach Baczyna. Oczywiście w tych warunkach - pada codziennie od ładnych kilku dni i naprawdę konkretnie - jest szansa, że kałuże będą wszędzie... Dla mnie to pierwszy maraton w życiu
Wowo3003 Napisano 24 Czerwca 2009 Napisano 24 Czerwca 2009 Kto z forumowiczów jedzie w sobote o 17.00 na objazd trasy? można by się spotkać i poznać osobiście
Kubus18 Napisano 24 Czerwca 2009 Napisano 24 Czerwca 2009 Dla mnie to też pierwszy tak duży maraton w życiu(wcześniej tylko jedno XC). Do niedzieli ma padać, mini nie ma się co za bardzo obawiać błota, jedynie w lasku Wolskim może go trochę być. Na mega Błoto na 100% już będzie, pytanie tylko ile i gdzie. Dolina Brzoskwinki, Aleksandrowicka, Wąwóz Zbrza to praktycznie już pewne miejsca, na dodatek jest tam kilka technicznych zjazdów. Giga zamiast klubowych strojów może wziąć kąpielówki, w wąwozie Półrzeczki nawet po długich upałach jest błoto. Wowo w sobotę to się odpoczywa a nie trasę objeżdża Do zobaczenia na trasie.
Wowo3003 Napisano 24 Czerwca 2009 Napisano 24 Czerwca 2009 Kubus18 , niby tak, ale jak będzie ładna pogoda to można rekreacyjnie objechać chociaż częśc trasy. O 17.00 organizator pisze o wycieczce na trase, zobacze, jak bedzie pogoda w miarę ok, to sie może wybiore chociaż kawałek objechać i się rozkręcić troszke, bo od 1,5 tygodnia prawie nie jeździłem, taka pogoda u nas jest
szaman Napisano 24 Czerwca 2009 Napisano 24 Czerwca 2009 jedzie ktoś pociągiem z Katowic? można by się spotkać pod zegarem
Kubus18 Napisano 24 Czerwca 2009 Napisano 24 Czerwca 2009 Witam. Byłem dziś na małym objeździe trasy MINI i powiem tak...w przypadku deszczu nawet mini nie uniknie ubłocenia. Zrobiłem też kilka zdjęć trasy MINI, można zapoznać się z warunkami i dobrać opony. http://picasaweb.google.pl/kubus181818/WarunkiNaTrasie# Przejeżdżałem też część trasy Mega, nad zalewem bardzo OK, po mokrym piachu się dobrze jedzie, niestety dalej...a to już niespodzianka Kto będzie w niedzielę ten sam doświadczy
rockrider Napisano 24 Czerwca 2009 Napisano 24 Czerwca 2009 Tak naprawdę patrząc na te zdjęcia to nie jest jeszcze taka tragedia Ale wszystko okaże się dalej na trasie, do niedzieli dużo może sie zmienic
dawid Napisano 24 Czerwca 2009 Napisano 24 Czerwca 2009 Kubus18 wielkie dzieki! właśnie o takie foty z trasy mi chodziło, teraz juz wiem ze mam zabrać inny rower niz myślalem na ten maraton
dawid Napisano 24 Czerwca 2009 Napisano 24 Czerwca 2009 właśnie chodziło mi o foty z mini na dłuzsze dystanse jeszcze jestem za słaby
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.