picia98 Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Witam Otóż mam taki problem, ponieważ ostatnio po spotkaniu się z autobusem, a potem z krawężnikiem uległy zniszczeniu oba noski do pedałów Shimano 105 (starszy model). "O takie były te pedałkI" No więc, czy myślicie że jest jeszcze możliwość dokupienia takich plastikowych nosków do tych pedałów, gdzieś (rynek nowy, i wtórny, tylko chciałbym nie szukać na allegro bo się nie doczekam raczej...). Odwiedziłem 3 sklepy rowerowe w warszawie, w jednym odpowiedzią było powiedzenie że nie współpracują z "Pawlakiem" tudzież z "Shimano". W drugim usłyszałem że nie mają żadnych nosków, a w trzecim sprzedawca się zdziwił że takie pedałkI istnieją. A jak nie to może jest jakiś zamiennik, który pasuje idealnie lub po "małych przeróbkach". Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 zostaje ci allegro albo zapytać jakiegoś znajomego szosowca czy nie wiem o magicznym dziadku który ma w garażu (albo swoim sklepiku) rowerów i części za miliard pieniędzy (i karbonowe szosy koło stalowych vintage ramek z concorem) i sprawdza centryczność kół trzymając je w rękach.na trzeźwo. w kazdym większym mieście jest taki. i spora szansa, że będzie miał takie noski. powodzenia. dpoisano: i w ogóle skąd pisownia pedała, pedałka. jeden pedał dwa pedały. jakaś gwara czy coś? tak jak na pogrzebacz niektórzy mówią haczyk albo (zapis ze słuchu) kociubek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
picia98 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Tylko że jest jeden problem, jestem zaczynającym bikerem, a tym bardziej szosowcem, a więc na dzień dzisiejszy wszyscy moi znajomi widząc mój rower, pytają się co to jest, i jak to jeździ. A więc raczej żaden z nich nie ma magicznego dziadka. Może zna ktoś takiego magicznego dziadka w Warszawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 spytaj jakiegoś szosowca jak spotkasz. to nie boli, naprawde albo na masie krytycznej. a poka zdjęcia roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
picia98 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Tylko zdjęcia jeszcze bez tych pedałków. http://picasaweb.google.com/pio.witek/Mercier01062009/# Dobra dziś jest koniec szkoły, a więc pobujam się na nim po mieście, i popytam szosowców. Tylko przeważnie jak któregoś widzę, to on jakoś tak siuuu, i pojechał Ale postaram się ich po doganiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 pytales na gibalaku i nowowiejskiej? tam jest spora szansa. 'zwykle' sklepy rowerowe nie prowadza zwykle sprzedazy czesci do szos, bo teraz wszyscy jezdza na 'goralach' do kosciola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 7 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 na gibalaku nie ma, nie bedzie i ogolnie podobno strasznie ciezko z takimi noskami, bo od 10 lat nie produkuje sie pod nie pedalow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Askaniusz92 Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 ja mam na sprzedaz noski 105 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
picia98 Napisano 23 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Dzięki bozar za podpowiedź co do sklepów, i sprawdzenie. A co do tej oferty Askaniusza, to może się skuszę (zależy czy fundusze pozwolą) [Napisałem ci PMke] Jakoś tak jak szytki nie miałem ("sama" się zepsuła) to dawno tu nie zaglądałem Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 26 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Są takie noski nówki na ebayu, ostatnio widziałem, nie pamiętam za ile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agresor Napisano 16 Października 2009 Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam, ja również potrzebuję NOSKÓW do pedałów shimano, mogą być innej firmy, tylko żeby mocowania pasowały coś takiego jak na zdjęciu: Może ktoś ma namiary na miejsce gdzie dostanę podobne w Polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.