Skocz do zawartości

[Triki] Ktoś robi ? ;)

Gurek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zakładam temat, ponieważ ciekawi mnie czy istnieją polskie teamy macaframowe ;)

Tak więc robicie spiny,barspiny, overbary, czy cos w tym stylu ?

Moze jakies filmy z udziałem polskich tricksterów ? ;>

Napisano

Rzecz jasna oprócz samego katowania skidów, próbowałem robić wheelie(umiem na rowerze z wolnobiegiem), kółka do tyłu i psychicznie przygotowuję się do leg over the bar skid, ale póki co efekty marne, pocieszam się, że krótko mam fixa i jeszcze wszystko przede mną ;). Poza tym duży rozmiar ramy i niemożność robienia barspinów(koło nie przechodzi) utrudnia całą sprawę.

Napisano

ale chcialbym też dowiedzieć się o tych których nie widziałem w berlinie.

ja skonczylem na overbar 180skid.

teraz probuje skid 180 i jechac do tyłu. to trudniejsze od barspinow /moim zdaniem/ :icon_mrgreen:

film z poczatku maja. + nie zwracajcie uwagi na komentarz.
Napisano
Zakładam temat, ponieważ ciekawi mnie czy istnieją polskie teamy macaframowe :D

Tak więc robicie spiny,barspiny, overbary, czy cos w tym stylu ?

Moze jakies filmy z udziałem polskich tricksterów ? ;>

kolega niechąccy stał się klasykiem:D

• 4 tygodnie później...
Napisano

No to jak to jest że niczego się nie możemy nauczyć?Czyżby za małe miasta, mała wyobraźnia...Ja mam taką teorię że wiara stara się być zbyt elegancka i nie pozwala sobie na jakieś tam wygłupy, no i oczywiście jak ktoś w Londynie podczas trikowania uszkodzi koło to kupi sobie nowe tak jak u nas drożdżówkę do pracy

Napisano

Ogólnie, to jest ciekawe. Jak już mam ostre, to i triki muszę zamaszyście trzaskać. :D

Nigdy mnie nie interesowały triki na rowerze. Samo ściganie na rowerze owszem, od kiedy tylko stanąłem na nogi to zaraz wsiadłem na rower. :P Na podwórku się ścigaliśmy, kolarstwo oglądałem, ale triki nigdy. Ostrym też się zainteresowałem do jeżdżenia, nie do trików.

Jak już jakiś film jest związany z ostrym kołem, to triki i triki. Teraz jakaś presja się wewnętrzna tworzy, że jak już jeżdżę na ostrym, to triki muszę kiedyś zacząć ćwiczyć. Ale to już chyba nie na moje stare kości. :) Zresztą mój rowerek nie przeżyłby chyba trików.

Napisano

proszę cię

barspiny, makaframy i inne zaczęły się niedawno

wcześniej można było oglądać dziesiątki filmów o tym jak koleś buja się po mieście między ludźmi i przebija się na czerwonym świetle

tak więc zastanów się zanim znowu zaczniesz siać herezję

jednego ciągnie do tricków a innego nie

jeden lubi skidować na zakrętach (hehe) a inny woli postać z rowerem w centrum i popozować

każdy ma swój pomysł na ostre

lubisz się ścigać to rób to dobrze

lubisz skakać po murkach to rób to dobrze

lubisz składać żółto-zielony rower? RÓB TO DOBRZE!!

tyle ode mnie

i do gurka:

teraz mam miesiąc na ogarnięcie do końca 180 back i łili

na moich nowiutkich silvianach

FRAJERZE

Napisano

a co w tym żenującego bo nie do końca rozumiem??

może to że do trików są rowery typu bmx, dual i inne?

a rower torowy jest do jeżdżenia NA TORZE

skoro wyjęliśmy go z jego naturalnego środowiska to możemy wybrać różne drogi jego użytkowania

tak więc triki są dobre

a często neguje ten który sam nic nie umie

(bo mnie to nie pociąga i nie interesuje-bullsh*t-to się nie wypowiadaj)

• 3 miesiące temu...
Napisano

ja tam nie składałem ostrzaka tylko do trików tylko do jazdy ale jak np kumpel wejdzie do sklepu to zamiast stać i czekać, coś robię powoli coś wychodzi i czasami przydaje to się do jazdy. np jak muszę szybko zawrócić to łatwiej jest mi zrobić 180 skid. Albo stójka tez bardzo przydatna.

nie czaje tylko większość nazw tricków które gdzieś podpatrzę może ktoś zrobił by listę z krótkimi opisami. myślę ze przydało by się coś takiego.

osobiście umiem już troszkę i je udoskonalam. bul tylko że nie mogę obracać kierownicy o 360

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...