Gurek Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Zakładam temat, ponieważ ciekawi mnie czy istnieją polskie teamy macaframowe Tak więc robicie spiny,barspiny, overbary, czy cos w tym stylu ? Moze jakies filmy z udziałem polskich tricksterów ? ;>
lajtspid Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Tak więc robicie spiny,barspiny, overbary, czy cos w tym stylu ? Ja chyba nie robię, bo nawet nie rozumiem tych słów
MarcinN Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Rzecz jasna oprócz samego katowania skidów, próbowałem robić wheelie(umiem na rowerze z wolnobiegiem), kółka do tyłu i psychicznie przygotowuję się do leg over the bar skid, ale póki co efekty marne, pocieszam się, że krótko mam fixa i jeszcze wszystko przede mną . Poza tym duży rozmiar ramy i niemożność robienia barspinów(koło nie przechodzi) utrudnia całą sprawę.
painmaker Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 naoglądałeś się w Berlinie hultaju nie wystarczy ci?? masz roboty na najbliższe 5 miesięcy
Gurek Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Napisano 19 Czerwca 2009 ale chcialbym też dowiedzieć się o tych których nie widziałem w berlinie. ja skonczylem na overbar 180skid. teraz probuje skid 180 i jechac do tyłu. to trudniejsze od barspinow /moim zdaniem/ film z poczatku maja. + nie zwracajcie uwagi na komentarz.
undervolcano Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 Zakładam temat, ponieważ ciekawi mnie czy istnieją polskie teamy macaframowe Tak więc robicie spiny,barspiny, overbary, czy cos w tym stylu ? Moze jakies filmy z udziałem polskich tricksterów ? ;> kolega niechąccy stał się klasykiem:D
Gurek Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Napisano 21 Czerwca 2009 Gurek ten filmik jest kręcony przez ZSŁ? :> tak, mam tam praktyki
Gurek Napisano 15 Lipca 2009 Autor Napisano 15 Lipca 2009 minął prawie miesiąc, nauczyliście sie czegoś? ;D
undervolcano Napisano 16 Lipca 2009 Napisano 16 Lipca 2009 miesiące wakacyjne się liczą szególnie podwójnie
painmaker Napisano 19 Lipca 2009 Napisano 19 Lipca 2009 no to się pochwal mariuszku pączuszku czego się ty nauczyłeś... bo widzę że chcesz
Kraiczek Napisano 25 Lipca 2009 Napisano 25 Lipca 2009 No to jak to jest że niczego się nie możemy nauczyć?Czyżby za małe miasta, mała wyobraźnia...Ja mam taką teorię że wiara stara się być zbyt elegancka i nie pozwala sobie na jakieś tam wygłupy, no i oczywiście jak ktoś w Londynie podczas trikowania uszkodzi koło to kupi sobie nowe tak jak u nas drożdżówkę do pracy
undervolcano Napisano 25 Lipca 2009 Napisano 25 Lipca 2009 może tam więcej bmxiarzy siadło na ostre (może dlatego że łatwiej kupić , faktycznie) ./ ale jest coś jeszcze. przecież kołka do tyłu nie kosztują.
elephantgun Napisano 25 Lipca 2009 Napisano 25 Lipca 2009 Ogólnie, to jest ciekawe. Jak już mam ostre, to i triki muszę zamaszyście trzaskać. Nigdy mnie nie interesowały triki na rowerze. Samo ściganie na rowerze owszem, od kiedy tylko stanąłem na nogi to zaraz wsiadłem na rower. Na podwórku się ścigaliśmy, kolarstwo oglądałem, ale triki nigdy. Ostrym też się zainteresowałem do jeżdżenia, nie do trików. Jak już jakiś film jest związany z ostrym kołem, to triki i triki. Teraz jakaś presja się wewnętrzna tworzy, że jak już jeżdżę na ostrym, to triki muszę kiedyś zacząć ćwiczyć. Ale to już chyba nie na moje stare kości. Zresztą mój rowerek nie przeżyłby chyba trików.
painmaker Napisano 25 Lipca 2009 Napisano 25 Lipca 2009 proszę cię barspiny, makaframy i inne zaczęły się niedawno wcześniej można było oglądać dziesiątki filmów o tym jak koleś buja się po mieście między ludźmi i przebija się na czerwonym świetle tak więc zastanów się zanim znowu zaczniesz siać herezję jednego ciągnie do tricków a innego nie jeden lubi skidować na zakrętach (hehe) a inny woli postać z rowerem w centrum i popozować każdy ma swój pomysł na ostre lubisz się ścigać to rób to dobrze lubisz skakać po murkach to rób to dobrze lubisz składać żółto-zielony rower? RÓB TO DOBRZE!! tyle ode mnie i do gurka: teraz mam miesiąc na ogarnięcie do końca 180 back i łili na moich nowiutkich silvianach FRAJERZE
dunder Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 barspiny, makaframy i inne zaczęły się niedawno = A.D.1899
elephantgun Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 dunder, dobre dobre painmaker, wydaje mi się, że fakt niedawnego pojawienia się barspinów, makaframów i innych nie koliduje z tym co napisałem. pozdro!
undervolcano Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 no i jednak pewne zażenowanie wiąże sie z klimatem robienia trików na ostrym to też może być odstraszać potencjalnych barspinerów.
painmaker Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 a co w tym żenującego bo nie do końca rozumiem?? może to że do trików są rowery typu bmx, dual i inne? a rower torowy jest do jeżdżenia NA TORZE skoro wyjęliśmy go z jego naturalnego środowiska to możemy wybrać różne drogi jego użytkowania tak więc triki są dobre a często neguje ten który sam nic nie umie (bo mnie to nie pociąga i nie interesuje-bullsh*t-to się nie wypowiadaj)
undervolcano Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 no ja też do końca nie rozumiem co w tym żenującego ale jak to mówią kobiety -jest TO COŚ-
painmaker Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 a więc przyjacielu nie jest to temat ciebie dotyczący dokończymy na innym temacie pozdro dla trickerów z polski
undervolcano Napisano 2 Sierpnia 2009 Napisano 2 Sierpnia 2009 konkurs dla trickerów, jak sądze. fajny rower. http://www.fixedgearlondon.com/page3.htm
poluc Napisano 10 Listopada 2009 Napisano 10 Listopada 2009 ja tam nie składałem ostrzaka tylko do trików tylko do jazdy ale jak np kumpel wejdzie do sklepu to zamiast stać i czekać, coś robię powoli coś wychodzi i czasami przydaje to się do jazdy. np jak muszę szybko zawrócić to łatwiej jest mi zrobić 180 skid. Albo stójka tez bardzo przydatna. nie czaje tylko większość nazw tricków które gdzieś podpatrzę może ktoś zrobił by listę z krótkimi opisami. myślę ze przydało by się coś takiego. osobiście umiem już troszkę i je udoskonalam. bul tylko że nie mogę obracać kierownicy o 360
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.