ekwador15 Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Witam, mam problem z tylną przerzutka. Stara z niewyjaśnionych przyczyn wkręciła się w koło i trzeba było wymienić na nową. Tu mam jednak problem, nie z samą regulacją, bo do tego jeszcze nawet nie doszedłem. Mój problem polega na tym, że przykręciłem przerzutkę do haka, jednak wózek znajduje się w dziwnym położeniu co uniemożliwia dalsze prace. Proszę o pomoc, co robię źle. Nie znam się zbytnio na rowerach, ale czasem lubię przy nich cokolwiek porobić. Poniżej podaje dwa linki ze zdjęciami mojego problemu: http://img191.imageshack.us/img191/1856/ssa42836.jpg http://img191.imageshack.us/img191/6818/ssa42837.jpg Z góry dziękuje za jakiekolwiek porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 No a jak Ty cudacznie ten łańcuch założyłeś. Najpierw powinien zmierzań do górnego kółka, później do dolnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Źle poprowadziłeś łańcuch na wózku . Wejdź sobie na jakąś stronę z rowerami i popatrz, jak prawidłowo idzie łańcuch na wózku... np: TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Hehe Nieźle to zrobiłeś Łańcuch od dołu najpierw idzie z tyłu kółeczka, potem idzie z przodu kółeczka i potem z tyłu kasety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ekwador15 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Wiem, że mądry jestem i prawidłowo to zrobiłem Mechanik ze mnie jakich mało. Teraz chyba lepiej: http://img198.imageshack.us/img198/8237/ssa42838.jpg dzieki za pomoc. teraz tylko przeczytać jak to wszystko wyregulować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Teraz jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Ja wymieniłbym jeszcze pancerz od tylnej przerzutki, przynajmniej ostatni fragment, bo wygląda na załamany. Linka w tym miejscu będzie ocierać i może się zerwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Brawo Jeszcze tylko ten pancerz i wszystko będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Nie zakładając nowego tematu... mam problem- otóż gdy wkręciłem przerzutkę(Deore) do haku ta się rusza do tyłu, czego wcześniej nie uświadczyłem. W czym może być problem? Jeszcze jaśniej- wiadomo, że na przerzutce jest śruba która blokuję przerzutkę w kierunku X, moja przerzutka natomiast kręci się w dokładnie przeciwną stronę, cały ten srebrny element się przesuwa, wraz z tą srubką: http://i82.photobucket.com/albums/j262/Cre...ci/4c9bb6ad.jpg Na tym srebrnym elemencie, pod śrubą, jest taka jakby podkowa- przekręciłem ją na inna stronę, ale problem nadal występuje... Pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Przerzutki shimano tak mają że ruszają się do przodu i do tyłu. chodzi o takie ruszanie jak na filmiku ?? tak ma być, a że tego wczesniej nie zauważyłeś no to nie wiem może nie zwróciłeś uwagi. Zainwestuj w srama to problem zniknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 O tym to ja wiem Chodzi dokładnie o to: http://www.youtube.com/watch?v=x3FFNQKKSdQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Szukasz dziury w całym. Jakie to ma znaczenie skoro łańcuch ją napręży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Szukasz dziury w całym. Jakie to ma znaczenie skoro łańcuch ją napręży?no, no... w sumie Ale to chyba nie jest normalne jakoś nigdy takiego czegoś nie miałem, więc zamiast zastanowić się 2razy, napisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Jeżeli cię to uspokoi to mój X-9 też jeździ do tyłu bez łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Mój x-7 też jeździ ale tylko do tyłu, bo do przodu się nie da, bo ma taki jakby klin który to uniemożliwia, ale w shimano to chyba normalka Załóż łańcuch i zobacz czy dalej będzie coś niepokojącego. Potem zdaj relacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.