casion Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Potrzebuje hamulców na tył, chciałbym mechaniczne nie żadne hydrauliki bo wydają mi się bardziej awaryjne . Mam tarcze ale nie mam pojecia jaki wymiar, do tego pootrzebowałbym linek na przód i na tył, prosiłbym o polecenie jakiś hamulców i właśnie linek z góry dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Z mechanicznych hamulców tylko jeden jest godny polecenia : http://www.allegro.pl/item665262819_hamule...y_avid_bb7.html Do niego dokupisz sobie : - pancerz Accent supreme (1m) - linkę nierdzewną - wzmacniane mosiężne końcówki pancerza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
casion Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Mimo tak dużego przebiegu, nic się z nim nie będzie działo ? Tarcze mam 160 falowaną chyba moge ją zostawić ? dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Tu masz nówkę jeżeli boisz się o przebieg (choć jest mały) -> http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=5219 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0cent Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam Zdecydowałem się wymienić przednią Vkę na tarczę. Jako, że mam klamkomanetki shimanowskie, tak też zdecydowałem się na mechaniczne tarcze a nie hydrauliczne - te drugie pociągają za sobą wymianę klamkomanetek na manetki, zakup klamki do tylnej Vki... no koszty rosną o wiele bardziej. Zastanawiam się więc nad tym jakiego mechanika kupić. Z tego co widzę, to najpopularniejszy jest Avid BB5 - w granicach 150pln da rady go kupić. W sumie zamontować mogę go sam bez większych problemów, więc koszty istotnie niskie. Jak to wygląda w porównaniu do Vki? Chodzi mi głównie o siłę z jaką muszę nacisnąć na klamkę żeby to działało... generalnie najwięcej na forum jest (niestety) na temat hydraulików - tak jakby mechaniki były jednak na wymarciu (a z tego co widzę w terenie to jednak tak nie jest). Docelowo na przyszły sezon planuję hydrauliki, ale w tym sezonie jeszcze kilka wyścigów będzie, a nie mam już nerwów do dwóch Vek i braku hamowania w niektórych błotnych sytuacjach... nie mówiąc o zbliżającej się zimie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5Zeta Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Zerknij na Avida BB7 Ma większą moc niż BB5 i mieści się w granicach 200 zł! A jeśli chodzi ci o siłę jaką musisz nacisnąć na klamkę, to w mechanicznych hamulcach więcej zależy od samej klamki, niż zacisku. Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 kup avid bb5. Nie warto dopłacać do bb7 bo raczej nie poczujesz większej różnicy, a jeżeli nie ważysz 100 kg to bb5 spokojnie wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.