almaster Napisano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Nie wiem czy to dobry dział i dobry temat, lecz nie wiedziałem gdzie go wprowadzić. Otóż założyłem nowe manetki slx na swój rower, po czym okazało się że użyłem za dużo pancerzy przez co przerzutki jakby się rozregulowują same. Niestety linki tak dociąłem iż nie wiem czy na powtórne rozbrajanie wszystkiego mi starczy. Moje pytanie brzmi: Czy można po prostu wykręcić tylko i wyłącznie z manetek linki, podocinać pancerze i założyć na nowo?(tylko z przodu, przy manetkach są za długie). Czy trzeba też wyjmować linki z przerzutek i zakładać wszystko na nowo? Dzięki z góry za pomoc. Mam nadzieję że jest to zrozumiałe, choć chaotycznie napisane:p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twmax Napisano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Nie wiem czy to dobry dział i dobry temat, lecz nie wiedziałem gdzie go wprowadzić. Otóż założyłem nowe manetki slx na swój rower, po czym okazało się że użyłem za dużo pancerzy przez co przerzutki jakby się rozregulowują same. Niestety linki tak dociąłem iż nie wiem czy na powtórne rozbrajanie wszystkiego mi starczy. Moje pytanie brzmi: Czy można po prostu wykręcić tylko i wyłącznie z manetek linki, podocinać pancerze i założyć na nowo?(tylko z przodu, przy manetkach są za długie). Czy trzeba też wyjmować linki z przerzutek i zakładać wszystko na nowo? Dzięki z góry za pomoc. Mam nadzieję że jest to zrozumiałe, choć chaotycznie napisane:p. Co znaczy za dużo pancerzy ? pozdrawiam MAX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Przez dlugie pancerze imho nic sie nie powinno rozregulowywac, co najwyzej moga troche ciezej chodzic manetki. A co do pytania - nie da sie zdjac linek i wymienic pancerzy od strony manetek, koncowka linki to uniemozliwia. Trzeba odkrecic linke od przerzutki i sciagnac wszystkie pancerze zeby dojsc do tego przy manetkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almaster Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Ok, spróbuję dziś po prostu ponownie wyregulować. Tak to wygląda: Stworzyło się jakieś dziwne serduszko, bo kupiłem czerwone pancerze (pod kolor ramy)....Ale pomijając to, już jest ok, tylko nie wiem czy jest tych pancerzy dużo za dużo, czy tylko troche za dużo?. Nie wiem jaka powinna być prawidłowa praca manetek slx, ale chyba już jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 No pare centymetrow za dlugie sa, krzywizna powinna byc podobna do tej przewodu hydraulika. No ale generalnie poza estetyka nieczemu to nie powinno przeszkadzac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.