Micusek Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 Witam . Jako ,że ostatnio kupiłem sobie Krossa levela A4 '08 mam zamiar coś przy nim majstrować . Udzieliło mi się po przeczytaniu "kilku" tematów na froum ,głównie dotyczących rowerów użytkowników . Ahh te rowery A więc chyba przydałby się lepszy amortyzator. Stwierdziłem ,że jak kupować to już coś porządnego Oczywiście apetyt rośnie w miarę jedzenia i z jakiegoś amora za 700 zł przeskoczyłem nie wiem kiedy do amorków po około 1,4k . Znalazła się Reba SL oraz droższe wersje - race i team. I tutaj mam pytanie : Czy taki SL/TEAM/RACE pasowałby do ramy Levela A4 17" ? Ponieważ SL jest najtańszy to chyba jego bym wziął ,ale przeglądajac alledrogo znalazłem bardzo ciekawą pozycję: Reba TEAM 1250 to chyba tanio jak na najporządniejszą wersję ? Ale problem w tym czy by pasowało ? Nie zepsuł by taki amorek geometrii ? Niby jest pod 100 mm,ale wiadomo -amorek amorkowi nie równy . Jest również używana SL'ka ,za ponad 450 zł mniej: Reba SL używka I ew. miałbym takie pytanko ,co na początku w nim wymienić (poza amorkiem jak się domyślam) ? Nie mam wiele pieniędzy ,a jeśli skusiłbym się jak nie teraz to za jakiś czas na amorek to bym był pusty jak bęben rolling stones'ów ;P No chyba że szanowni rowerzyści i znawcy uważaja ,że póki co nie warto - to wtedy proszę o inne propozycji dalszej rozbudowy bike'a. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi PS. Chyba temat dobrze założony ,a jeśli już było czy pasuje czy nie ten amor do ramy to przy ew. usunieciu tematu link do właściwego bym prosił
Schwefel Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 Reba 100mm podpasuje do tej ramy. Jeżeli masz pieniądze na Team to bierz nówkę, bo po pierwsze to nówka, po drugie ma manetkę, po trzecie ma długą rurę sterową (te 17cm z używki to może być za mało).
Micusek Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Napisano 18 Czerwca 2009 A czy są nowe wersje Reby z piwotami ? Bo tak się składa ,że mam na razie v'ki ,a jednak jazda bez przedniego (przynajmniej dopóki sobie bym nie dokupił tarczówek) może być czasem niebezpieczna. A może jeszcze jakieś inne amorki -tańsze- które dobrze się sprawuja a jednocześnie pasują do ramy ? No i reszta osprzętu ,co warto wymienić w najbliższym czasie ?
Schwefel Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Reb już nie robią pod v'ki, pozostają stare modele. Ciężko dorównać pracy Reby, więc tu masz problem. Z v'kami to może taki Maniek -> http://www.allegro.pl/item666064074_manito...owka_od_ss.html
Micusek Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Napisano 18 Czerwca 2009 Tak ,oglądałem go .. no cóż ,ja na razie i tak muszę poczekać ,bo kasy też nie mam z nadwyżką ,brakuje z 200 zł . To w sumie można by zamknąć ,chyba ,ze jeszcze jakieś podpowiedzi co do osprzętu (oprócz amorka). Ktoś coś powie ?
Gość R3surrection Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 kupiłem identyczną z pompką za 1150zł. Fajny amor ale cóż bez rewelacji ale mi na foxie też się przeciętnie jeździło tak na serio fajny amor za tę cenę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.