jepek Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 Witam. Byłem zmuszony wymienić amortyzator w moim Kellys'ie i zgodnie z sugestiami na innym forum zakupiłem Suntour'a XCR. Mój dotychczasowy amortyzator miał 80mm skoku, a ten który zakupiłem 120mm. Czy nie będę miał problemu z wymianą starego na nowy? Na pewno trzeba skrócić rurę sterową. Właśnie się wybieram na serwis i nie chcę się wygłupić.
Mod Team bogus Napisano 17 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 17 Czerwca 2009 Z montażem nie będzie problemów, ale mocno przesadziłeś kupując amortyzator z takim skokiem. Zepsujesz sobie geometrię montując go.
jepek Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Napisano 17 Czerwca 2009 Co się stało, to się nie odstanie. Nie mam zbytnio czasu na odsyłanie amorka. Jakie dokładnie będę miał problemy przy jego użytkowaniu ?
Micusek Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Trudniejsze wjazdy pod górkę i ogólna jazda , zrobić się może chooper i dodatkowo zmniejszy się wyttrzymałość ramy .
jepek Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Napisano 18 Czerwca 2009 Dziś zamontowałem. Strasznie to to się pompuje - niby ma regulacje napięcia wstępnego i blokadę, ale jak na razie nie udało mi się go zablokować :-/. Żałuję bardzo, zapewne niedługo wymienię...
rockrider Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Jeździłem sezon na XCR 100mm, i nie polecałbym Ci nastepnym razem równiez kupowac Suntora łapie luzy i w deszcze zachowywuje sie jakby sie zatarł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.