cusek Napisano 16 Czerwca 2009 Napisano 16 Czerwca 2009 Dziś z ciekawości szukałem jakiegoś licznika rowerowego w postaci Javy/Symbiana na GPS. No i znalazłem aplikację VELOX czy ktoś z niej korzysta ja zamierzam ją jutro przetestować, posiada system zapisywania tracków a później uplodowania go na stronie http://veloxgps.com/velox/index.html?locale=en#tracks Czy ktoś doszedł do tego gdzie tam pisz suma podjazdów? Dzięki za każde opinie, itp. Pozdrawiam
Pichu Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 Zainstalowałem w swojej nokii, z wbudowanym GPS działa świetnie Co do sumy podjazdów to nie ma tam takiej opcji. Jest tylko: prędkości średnie z 1 / 5 / 10 min, zapisywanie trasy, dzienny dystans, całkowity dystans, czas jazdy, gps, pozycja gps. To wszystko.
cusek Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Napisano 18 Czerwca 2009 Pichu ja także po testowałem w swoim k550i z GPS na BT i naprawdę pięknie działa, zapisywałeś track? Wrzucałeś go na velox? Jeśli nie to zobacz to http://veloxgps.com/velox/index.html?local...;token=aE784UOr Dla mnie świetne, można także prze konwertować ten plik vlx do kml który obsługuje większość serwisów np. Gpsies.com
miciu22 Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Mam pytanie, w jaki sposób zrobiłeś upload tracka z telefonu do neta??
c1ach Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Pichu ja także po testowałem w swoim k550i z GPS na BT i naprawdę pięknie działa, zapisywałeś track? Wrzucałeś go na velox? Jeśli nie to zobacz to http://veloxgps.com/velox/index.html?local...;token=aE784UOr Dla mnie świetne, można także prze konwertować ten plik vlx do kml który obsługuje większość serwisów np. Gpsies.com Jak zrobiłeś że to działa ? Mam k770i i zatrzymuje się na "Searching GPS receive", oczywiście testowane na dworzu. Zainstalowałem wersję BT. EDIT: a, już wiem Moja wina.
lajtspid Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Mam pytanie, w jaki sposób zrobiłeś upload tracka z telefonu do neta?? Telefon zapisuje chyba track w jakimś pliku (np gpx) w swojej pamięci, potem wystarczy go zgrać do kompa (przez kabel, lub BT), a później wgrać do internetu.
cusek Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Napisano 20 Czerwca 2009 Tak co do pytania dałem upload to ......... i on przez transmisje danych ładuje koszta niskie;) druga metoda to send via bluetooth, wgrywasz na kompa i z kompa przez strone w net, nie znalazłem tego pliku w telefonie przez kabel.
miciu22 Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 Też myślałem, że znajdę gdzieś w telefonie, ale się nie udało, więc pozostaje przez neta prosto z tela.
cusek Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Napisano 21 Czerwca 2009 Taniutko wychodzi. Kolejne doświadczanie to takie że przekłamuje na prędkości wczoraj pokazał mi v-max 89:/ Chyba nie możliwe, Link do trasy: http://veloxgps.com/velox/index.html?local...;token=1lT3BKdH
puchaty Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 Mi z kolei walnął się na prędkości średniej. Włączyłem pod koniec wycieczki i wyszło takie coś: http://veloxgps.com/velox/index.html?local...;token=40EmWGo1
cusek Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Napisano 21 Czerwca 2009 No to widać że nie warto tymi danymi sie sugerować
weberwrc Napisano 24 Czerwca 2009 Napisano 24 Czerwca 2009 Super program ! Kombinowałem jakby tu zrobić żeby zaczęło działać, a po prostu wystarczyło wyjść z domu Niemiecka konstrukcja heh ...ale mam jeden problem : jak ściągnąć trasę którą przejechałem przez Bluetooth`a ? ? ? udało się już to komuś ? :>
Raymanol Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 weberwrc Options->Tracks->Wybierasz którą trasę wysłać->Options->Send via Bluetooth-> U mnie pliki trasy z rozszerzeniem *.vlx zapisuje w folderze \Moje dokumenty\Bluetooth\inbox Program/sterowniki z jakich korzystam to IVT BlueSoleil Pozdrawiam
weberwrc Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 a czy wyskakuje Ci ze "no OBEX service found..." ? mi wyskakuje coś takiego i niewiem o co chodzi :| ktoś coś poradzi...?
Raymanol Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 U mnie taki komunikat nie występuje. Ja mam najpierw kom. systemowy: "coś tam, czy pozwalam na użycie bluetooth" daje "tak" i po chwili wyszukiwania znajduje mój systemowy bluetooth ew. inne w pobliżu. Może zadam głupie pytania ale nigdy nic nie wiadomo: -czy włączyłeś BT w telefonie? -czy podłączyłeś i włączyłeś BT w komputerze?
weberwrc Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 -czy włączyłeś BT w telefonie?-czy podłączyłeś i włączyłeś BT w komputerze? jasne ze tak komputer widzi telefon itp. pozniej jeszcze pokombinuje moze cos wymysle a opisz mi dla pewności co robisz po kolei w myślnikach Pozdrawiam
Raymanol Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Spróbuje napisać jeszcze bardziej szczegółowo zaznaczam że mam nokie N82 nie wiem czy w Twoim telefonie jest tak samo ale raczej tak . Włączam w opcjach bluetooth-> uruchamiam Velox'a->przy ekranie powitalnym pokazuje się komunikat "Pozwalasz aplikacji Velox używać danych z aplik. 'pozycjonowanie'?" klikam Tak->wchodzę w Options->Tracks->podświetlam którą trasę wysłać->Options->Send via Bluetooth-> wyświetla się komunikat Searching OBEX service...-> po krótkiej chwili wyświetla się lista z której wybieram nazwę własnego komputera. Nie wiem dlaczego u Ciebie nie chce działaś spróbuj usunąć i zainstalować jeszcze raz najnowszą wersję programu ściągniętą ze strony producenta
weberwrc Napisano 27 Czerwca 2009 Napisano 27 Czerwca 2009 juz doszedlem do tego dlaczego nie łączył mi sie z komputerem ale znowu jakiś błąd wywala przy samym wysyłaniu heh tak wiec same "schody" jeden problem sie rozwiąże to zaraz drugi sie pojawia :)
Gvalchmei Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 Wszystkim posiadaczom telefonów Nokii polecam Nokia Sports Tracker: http://sportstracker.nokia.com/nts/main/index.do Bezpłatna aplikacja, pozwala na zapisywanie śladu trasy, zapisuje prędkość, wysokości i tętno (bodaj w przypadku N73 Sport). Eksportowane do serwisu Sports Trackera trasy nakładane są na Google Maps.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.