Skocz do zawartości

[aplikacja java] Velox

cusek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś z ciekawości szukałem jakiegoś licznika rowerowego w postaci Javy/Symbiana na GPS.

No i znalazłem aplikację VELOX czy ktoś z niej korzysta ja zamierzam ją jutro przetestować, posiada system zapisywania tracków a później uplodowania go na stronie

http://veloxgps.com/velox/index.html?locale=en#tracks

Czy ktoś doszedł do tego gdzie tam pisz suma podjazdów?

Dzięki za każde opinie, itp.

Pozdrawiam

Napisano

Zainstalowałem w swojej nokii, z wbudowanym GPS działa świetnie :) Co do sumy podjazdów to nie ma tam takiej opcji. Jest tylko: prędkości średnie z 1 / 5 / 10 min, zapisywanie trasy, dzienny dystans, całkowity dystans, czas jazdy, gps, pozycja gps. To wszystko.

Napisano
Pichu ja także po testowałem w swoim k550i z GPS na BT i naprawdę pięknie działa, zapisywałeś track?

Wrzucałeś go na velox? Jeśli nie to zobacz to

http://veloxgps.com/velox/index.html?local...;token=aE784UOr

Dla mnie świetne, można także prze konwertować ten plik vlx do kml który obsługuje większość serwisów np. Gpsies.com

Jak zrobiłeś że to działa ? Mam k770i i zatrzymuje się na "Searching GPS receive", oczywiście testowane na dworzu. Zainstalowałem wersję BT.

EDIT: a, już wiem :) Moja wina.

Napisano
Mam pytanie, w jaki sposób zrobiłeś upload tracka z telefonu do neta??

Telefon zapisuje chyba track w jakimś pliku (np gpx) w swojej pamięci, potem wystarczy go zgrać do kompa (przez kabel, lub BT), a później wgrać do internetu.

Napisano

Tak co do pytania dałem upload to ......... i on przez transmisje danych ładuje koszta niskie;)

druga metoda to send via bluetooth, wgrywasz na kompa i z kompa przez strone w net, nie znalazłem tego pliku w telefonie przez kabel.

Napisano

Super program !

Kombinowałem jakby tu zrobić żeby zaczęło działać, a po prostu wystarczyło wyjść z domu :wub::P:) Niemiecka konstrukcja :P:) heh

...ale mam jeden problem : jak ściągnąć trasę którą przejechałem przez Bluetooth`a ? ? ?

udało się już to komuś ? :>

Napisano

weberwrc

Options->Tracks->Wybierasz którą trasę wysłać->Options->Send via Bluetooth-> U mnie pliki trasy z rozszerzeniem *.vlx zapisuje w folderze \Moje dokumenty\Bluetooth\inbox

Program/sterowniki z jakich korzystam to IVT BlueSoleil

Pozdrawiam

Napisano

U mnie taki komunikat nie występuje.

Ja mam najpierw kom. systemowy: "coś tam, czy pozwalam na użycie bluetooth" daje "tak" i po chwili wyszukiwania znajduje mój systemowy bluetooth ew. inne w pobliżu.

Może zadam głupie pytania ale nigdy nic nie wiadomo:

-czy włączyłeś BT w telefonie?

-czy podłączyłeś i włączyłeś BT w komputerze?

Napisano
-czy włączyłeś BT w telefonie?

-czy podłączyłeś i włączyłeś BT w komputerze?

jasne ze tak :):D

komputer widzi telefon itp.

pozniej jeszcze pokombinuje moze cos wymysle :)

a opisz mi dla pewności co robisz po kolei w myślnikach :):D

Pozdrawiam

Napisano

Spróbuje napisać jeszcze bardziej szczegółowo :) zaznaczam że mam nokie N82 nie wiem czy w Twoim telefonie jest tak samo ale raczej tak :) .

Włączam w opcjach bluetooth-> uruchamiam Velox'a->przy ekranie powitalnym pokazuje się komunikat "Pozwalasz aplikacji Velox używać danych z aplik. 'pozycjonowanie'?" klikam Tak->wchodzę w Options->Tracks->podświetlam którą trasę wysłać->Options->Send via Bluetooth-> wyświetla się komunikat Searching OBEX service...-> po krótkiej chwili wyświetla się lista z której wybieram nazwę własnego komputera. Nie wiem dlaczego u Ciebie nie chce działaś spróbuj usunąć i zainstalować jeszcze raz najnowszą wersję programu ściągniętą ze strony producenta :)

Napisano

juz doszedlem do tego dlaczego nie łączył mi sie z komputerem <_<:)

ale znowu jakiś błąd wywala przy samym wysyłaniu :)

heh tak wiec same "schody" jeden problem sie rozwiąże to zaraz drugi sie pojawia :) :) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...