exist Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witam! Mam problem, a mianowicie kiedy kręce pedałami do tyłu albo jak jade i nie pedałuje to u góry łańcuch jest luźny i leży na widełkach. Dopiero gdy zaczne kręcić korbą napina się prawidłowo. Byłem w paru serwisach i powiedzieli mi, że jakieś zapadki się skleiły, bo za dużo smaru wlałem. A jak podjechałem do domu i w ciszy zarkęciłem korbą do tyłu to usłyszałem jakby największa zębatka kasety tarła o ten gówniany plastikowy krążek między szprychami a kasetą i nie "cykało" charakterystycznie. Jak się przyjrzałem to rzeczywiśćie ten plastik był powyginany. Czy usunąć go stamtąd? Proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam, Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Plastik czy tak zwany "gów.... krążek" możesz osunąć to tylko taka osłona do zabezpieczenia szprych jakby łańcuch spadł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 znaczy jest luzny jak pedłujesz do tyłu czy jak stoi i nic sie nie dzieje?? Jak przy kreceniu to coś sie ciezko obraca np kaseta o ta osłone ociera jak piszesz. Jak masz spinke sciag łańcuch i zakrec spokojnie kaseta. Natomiat jezeli wisi przy rowerze na postoju to masz za długi łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Wywal ten plastik i zobacz czy cos sie poprawilo. Wymaga to odpowiedniego klucza i bacika, ale sie zwraca po kilku uzyciach. A jak sie nie poprawi, to serwisanci mieli racje i trzeba bedzie rozkrecic i wyczyscic bebenek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exist Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Powodem była ta osłonka, która haczyła o kasetę. Rozciąłęm ją w dwóch miejscach. Problem załatwiony. Jednak ci w sklepie nie mieli racji. Łańcuch i wolnobieg pracują jak należy Pozdrawiam i dziękuję, exist Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Chłopaki chcieli zarobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.