Skocz do zawartości

[kaseta] Usterka

exist

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem, a mianowicie kiedy kręce pedałami do tyłu albo jak jade i nie pedałuje to u góry łańcuch jest luźny i leży na widełkach. Dopiero gdy zaczne kręcić korbą napina się prawidłowo.

Byłem w paru serwisach i powiedzieli mi, że jakieś zapadki się skleiły, bo za dużo smaru wlałem.

A jak podjechałem do domu i w ciszy zarkęciłem korbą do tyłu to usłyszałem jakby największa zębatka kasety tarła o ten gówniany plastikowy krążek między szprychami a kasetą i nie "cykało" charakterystycznie. Jak się przyjrzałem to rzeczywiśćie ten plastik był powyginany.

Czy usunąć go stamtąd?

Proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam,

Kuba :P

• Mod Team

znaczy jest luzny jak pedłujesz do tyłu czy jak stoi i nic sie nie dzieje?? Jak przy kreceniu to coś sie ciezko obraca np kaseta o ta osłone ociera jak piszesz.

Jak masz spinke sciag łańcuch i zakrec spokojnie kaseta. Natomiat jezeli wisi przy rowerze na postoju to masz za długi łańcuch ;)

Powodem była ta osłonka, która haczyła o kasetę. Rozciąłęm ją w dwóch miejscach. Problem załatwiony. Jednak ci w sklepie nie mieli racji.

Łańcuch i wolnobieg pracują jak należy

Pozdrawiam i dziękuję, ;)

exist

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...