Skocz do zawartości

[Klamkomanetka XT czy manetka XTR z klamką] Problem z wyborem

Szati

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam bardzo nie typowy problem. Jak już mówiłem w innym temacie zmieniam teraz kilka rzeczy w rowerku. Jeździłem do tej pory z klamkomanetkami XTR Dual Control do V-Brake chciałem teraz założyć tarczówki na przód.. Zastanawiam się czy założyć DZWIGNIE DUAL CONTROL DISC SHIMANO XT 2008 ST-M775 czy klamki XT z manetką XTR. Wolałbym założyć Klamki XT bo na klamkomanetkach przjechałem się troche w górach,ale znów manetka xtr jest dosc droga i zastanawiam sie też czy nie założyć klamek xt z manetka xt,ale mam przerzutke przednią XTR i chyba były by bardziej kompatybilne,gdyby w rowerze znalazła się manetka XTR.. Co byscie zrobili na moim miejscu? ;)

To zalezy wylacznie od funduszy i przyzwyczajen. Ja na przyklad jestem przyzwyczajony do RF+, manetki maja tez te zalete ze nie jestes skazany na hamulce Shimano, mozesz zalozyc co chcesz. Gdybym mial kase, kupilbym RF+ XTR, ale imho cena jest nieadekwatna do poprawy jakosci w stosunku do XT.

Do DC w ogole nie jestem przekonany, ale przypuszczam ze to sa indywidualne upodobania.

Jezeli o mnie chodzi, wzialbym manetki RF XT i klamke hampla osobno, gdybym mial kase, to manetki RF XTR i klamke Formula ORO K24 ;)

nie ogarniam skrótów... ale chyba rozumiem o co chodzi koeldze:) ja myśle ze wezme manetki z xtr i klamki z XT bo tarcze chce pod XT założyć:icon_mrgreen: zależy jeszcze jak z kasa wyapdne bo jak nie starczy na xtr manetki to wezme xt :) ale mysle ze starczy:) pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...