Szati Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witam. Mam bardzo nie typowy problem. Jak już mówiłem w innym temacie zmieniam teraz kilka rzeczy w rowerku. Jeździłem do tej pory z klamkomanetkami XTR Dual Control do V-Brake chciałem teraz założyć tarczówki na przód.. Zastanawiam się czy założyć DZWIGNIE DUAL CONTROL DISC SHIMANO XT 2008 ST-M775 czy klamki XT z manetką XTR. Wolałbym założyć Klamki XT bo na klamkomanetkach przjechałem się troche w górach,ale znów manetka xtr jest dosc droga i zastanawiam sie też czy nie założyć klamek xt z manetka xt,ale mam przerzutke przednią XTR i chyba były by bardziej kompatybilne,gdyby w rowerze znalazła się manetka XTR.. Co byscie zrobili na moim miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 To zalezy wylacznie od funduszy i przyzwyczajen. Ja na przyklad jestem przyzwyczajony do RF+, manetki maja tez te zalete ze nie jestes skazany na hamulce Shimano, mozesz zalozyc co chcesz. Gdybym mial kase, kupilbym RF+ XTR, ale imho cena jest nieadekwatna do poprawy jakosci w stosunku do XT. Do DC w ogole nie jestem przekonany, ale przypuszczam ze to sa indywidualne upodobania. Jezeli o mnie chodzi, wzialbym manetki RF XT i klamke hampla osobno, gdybym mial kase, to manetki RF XTR i klamke Formula ORO K24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szati Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 nie ogarniam skrótów... ale chyba rozumiem o co chodzi koeldze:) ja myśle ze wezme manetki z xtr i klamki z XT bo tarcze chce pod XT założyć zależy jeszcze jak z kasa wyapdne bo jak nie starczy na xtr manetki to wezme xt ale mysle ze starczy:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.