blondyn26044 Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witam, nie wiem czy umieściłem temat we właściwym miejscu jeśli nie proszę o przeniesienie. Mam takie pytanie otóż posiadam rower Kross Hexagon V3 i z przodu jest mocowanie na zacisk do hamulca tarczowego a z tyłu nie ma.. Czy jest jakiś sposób na założenie hamulców tarczowych na tył? Jakieś przejściówki ro ramy? Może dać do spawania? dało by się przyspawać taki uchwyt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 16 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Z którego roku jest ta rama? Obecnie to już chyba wszystkie ramy mają mocowanie do tarczówek. Jak możesz to zrób zdjęcie lewej strony tyłu ale w zbliżeniu Łatwiej będzie doradzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondyn26044 Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Rowerek trochę brudny po ostatniej jeździe ale nie miałem kiedy go umyć A więc cały rower wygląda tak.. tylko bez tylnego koła bo właśnie będę kupował. Jaki rok roweru to szczerze powiem, że nie wiem. A tu zdjęcia samego tyłu : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Szczerze mówiąc, to w tą ramę nie warto inwestować, rama jest mniej warta niż potencjalne przeróbki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrvich Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Nie ma mocowania - nie ma tarczy. Proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondyn26044 Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 No może rama do jakiś dobrych nie należy ale spodobała mi się bo jak dla mnie jest lekka.. Chce wymienić osprzęt na lepszy.. Nie każdego stać na jakieś dobre ramy Nie ma mocowania - nie ma tarczy. Proste. Nie wiem czy takie proste.. Zawsze da się coś dorobić.. Tylko myślałem, że też kiedyś mieliście taki problem.. I podrzucicie jakiś pomysł. Widocznie się myliłem? xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Rama nie musi być "jakaś dobra" żeby miała mocowanie do hamulca tarczowego Poszukaj sobie innej ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Znajdź sobie kogoś, kto przyspawa Ci ten adapter z dokładnością do 1mm. Rama nie ma wzmocnienia, więc pewnie się wygnie podczas mocnego hamowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrvich Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Nie wiem czy takie proste.. Zawsze da się coś dorobić.. Znajdź sobie kogoś, kto przyspawa Ci ten adapter z dokładnością do 1mm. Rama nie ma wzmocnienia, więc pewnie się wygnie podczas mocnego hamowania smile.gif I wszystko w temacie dospawania mocowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 A następnym razem zanim założysz temat, użyj wyszukiwarki - to było już omawiane wzdłuż, wszerz, do przodu i wspak chyba ze sto razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.