rafalexxs Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Mam kasete 6-cio rzędową (alivo) .Problem w tym że jak wrzucam 1 na tył to nie łańcuch zazębia się na 2 i jak zmieniam tył na 6 to łańcuch spada w stronę ramy. Przerzutki mam dobrze wyregulowane.Może to manetki? Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Na pierwszy rzut oka źle wyregulowana przerzutka, a mianowicie śruby H i L na przerzutce, pokręć nimi i powinno być ok. Regulują one minimalne i maksymalne wychylenie przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raymanol Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Ja też obstawiam że źle wyregulowałeś przerzutkę bo niby jak możesz mieć dobrze wyregulowaną skoro Ci łańcuch spada ? Napisz jeszcze co to za manetka i przerzutka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Masz za długą linkę, a przerzutka jest niewyregulowana. Poczytaj sobie jak się reguluje przerzutkę od podstaw, bo jestem pewien że tego nie zrobiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 ... i na tym kończymy, bo problem był wielokrotnie już omawiany, jest także ujęty w FAQ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.