Skocz do zawartości

[prawie OTB]głupota nie boli

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Dzis po raz to kolejny wybrałem sie na mała rundke :P

A ze ni ciepło ni zimno to wziąłem sobie bluze. przejechałem z 10km i wracałe do domu. Blkuza mnie irytyowała strasznie wiec ja zdjołem i powiesiłem na kierownicy. byłem juz prawie w domu jakies moze 200m przed, jasac taka sciezka wyłozonoa płyta chodnikowa nagle bluza spada przednie koło ją wciaga pod podkowe amora i ... hamulec lepszy niz niejedna tarcza ... jechałem powoli wiec nie przeleciałem przez kiere ale zjechałem na mostek...

Walnąlem sie dosyc solidnie w kośc łonową, boli ale nie jakos trasznie, złamałem rog :icon_mrgreen: i osyfiłem bluze...

Przestroga zeby nie wozic niczego na kierownicy :P co nie ma uchwytu

Chyba logiczne :D Zdaje się że ludzie już zapomnieli co się kiedyś robiło z bluzami w ciepłe dni - wiązanie ramionami wokół pasa :P

o nie, nie nie,

kiedyś zawiązałam tak bluze, jade sobie, jade, bluza chyba się troche poluzowała i wkręciła w tylne koło, siłowałam się jakiś czas z wyciąganiem jej - musiałam rozpiąć hamulce itp. a rower i tak nie chciał jej puścić :)

bluza cała zasyfiona, do końca się nie odprała....

w takim razie jak wozić bagaż typu bluza?

o nie, nie nie,

kiedyś zawiązałam tak bluze, jade sobie, jade, bluza chyba się troche poluzowała i wkręciła w tylne koło, siłowałam się jakiś czas z wyciąganiem jej - musiałam rozpiąć hamulce itp. a rower i tak nie chciał jej puścić :wub:

bluza cała zasyfiona, do końca się nie odprała....

w takim razie jak wozić bagaż typu bluza?

Bo wszystko "trza umić". Jak ktoś chce, to może nawet skręcić kostkę podczas zawiązywania tenisówek (pewna dziewczyna z czasów liceum :) ). Obwiązanie bluzy wokół pasa to chyba najlepsza opcja w kategorii prostota/efektywność. Szansa na wypadek jest raczej nie wielka, to że tobie się przytrafiło można uznać za wyjątek potwierdzający regułę :P Osobiście miałem przyjemność urwania szelki w plecaku podczas jazdy rowerem, plecak zsunął się wzdłuż drugiej szelki ograniczając mi możliwość sterowania. Głupi wypadek, ale nie oznacza, że trzeba myśleć nad nowym rozwiązaniem w mocowaniu plecaków. Wypadki mogą się zdarzyć nawet podczas stosowania najbardziej oczywistych rozwiązań, dlatego nazywane są wypadkami :)

Najlepszy sposób na wożenie bluzy, to plecak. Jeśli jednak nie mamy go ze sobą, lub mamy tylko małego "camela", najbezpieczniej zawiązać bluzę na wysokości pasa. Tylko nie tak normalnie, żeby latała luźno nad tylnym kołem. Najpierw trzeba bluzę nieco zawinąć, parokrotnie okręcając część na tułów woków pasa materiału powstałego po rozciągnięciu rękawów. Wiem, że brzmi nieco zawile, ale to w sumie bardzo prosta sprawa :) Tak zawiązaną bluzę trzeba sobie co parę km skontrolować i ewentualnie dociągnąć węzeł.

Jeździłem w ten sposób wielokrotnie i jeszcze nigdy mi bluza nie uciekła i tym samym nie zrobiła brzydkiego psikusa ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...