Salvin Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Witam Mój problem wygląda następująco: po standardowym czyszczeniu kasety założyłem tylne koło i okazało się, że tarcza hamulcowa potężnie ociera o klocki - kołem praktycznie nie da się zakręcić. Psikus jest taki, że wcześniej wszystko było ok a czynność zakładania koła wykonywałem tysiące razy więc nie może być mowy, że coś "zepsułem". Hamulce to hydrauliki magura louise bat. Dodam tylko, że obręcz i tarcza są proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 a przypadkiem nie nacisnąłeś klamki hamulca kiedy koło było wyjęte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Wsadź nóż miedzy klocki, rozepchnij je trochę, potem wsadź koło, naciśnij klamke od hamulca i powinno być ok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Może wcześniej koło zamontowane było trochę inaczej i teraz np prawy klocek trze mocno o tarczę lub lewy. Na zacisku są dwie śruby imbusowe którymi go montujesz do ramy, amora. Poluzuj zaciśnij klamką dokręć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Odciągnij zacisk, dociśnij rower do ziemi, zaciśnij zacisk - sprawdź jak działa. Często ludzie mają ustawione tarczówki na nie do końca założonych kołach - koło się tak trzyma, ale nie jest to prawidłowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.