Skocz do zawartości

[ból]Karku

kevin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam..

Mam pytanie czy miał ktoś taki przypadek że podczas jazdy boli go kark ??..

Nie wiem czy to winna siodełka czy może ćwiczeń ??

Pozdr.

Napisano

Wina pozycji za kierownicą najpewniej..zbyt pochylona pozycja, zbyt wysoko uniesiona głowa względem tułowia? siodełko można spróbować dać do przodu troszkę, a pod mostek o ile jest możliwość dac podkładkę, ale może niech lepiej specjaliści sie wypowiedzą:icon_mrgreen:

• Mod Team
Napisano

Też czasami mam ten problem, nie wiem czym to jest spowodowane.

Raz jadę i nic, a drugi raz minimalnie boli.

Wydaje mi się, że czasem nadwyrężam kark jakimiś niepożądanymi ruchami. ;)

Napisano

Samemu mi się to zdarza.I przynajmniej w moim przypadku jest tak ,że za długo jadę mocno pochylony z głową wysoko uniesioną-dokładnie tak jak pisze canar.Także wydaje mi się ,że to wina złe pozycji.

Napisano

Mnie kark bolał jak jeździłem na kolarce, jak jeżdżę na góralu nie ma tego problemu choć kierownice mam nisko ustawioną, kumpel miał problem z bólem kręgosłupa ale w części lędźwiowej ale jak zaczął robić ćwiczenia na kręgosłup to pomogło więc może i na kark takie ćwiczenia mogą pomóc

Napisano
.. tak jak pisal canar + ewentualnie plecak moze wywolywac podobne objawy.. no i kask tez robi swoje

Miałem ten sam problem i wiem jako go zwalczać może komuś pomoże. Trzeba po każdym zatrzymaniu rozciągnąć mięśnie karku pomaga w 100%

Zresztą przy jakichkolwiek bólach przy długotrwałej jeździe pomagają ćwiczenia rozciągające.

pozdrawiam

MAX

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...