Skocz do zawartości

[rabat] Cyklotur - kto ma rabacik u nich?

Andrew

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ten kod na rabat 5% chyba tylko obowiązuje przy zakupach przez neta. Co nie znaczy, że nie możesz odebrać towaru osobiście. Ale nie łączy się z rabatem stałym.

• Mod Team
Napisano

5% przy zakupie przez neta, 3, 6, 9% osobisty za wartość zakupów . Osobisty nie działa z promocjami. Przy moim ostatnim zakupie pytałem.

Napisano

5% przy zakupie przez neta, 3, 6, 9% osobisty za wartość zakupów .

5% TYLKO przy zakupie przez internet? Jest możliwy odbiór osobisty?

3%, 6%, 9% i 12% są przyznawane za określoną ilość wydanych u nich pieniędzy, to każdy wie, kto u nich kupował ;)

• Mod Team
Napisano

5% TYLKO przy zakupie przez internet? Jest możliwy odbiór osobisty?

3%, 6%, 9% i 12% są przyznawane za określoną ilość wydanych u nich pieniędzy, to każdy wie, kto u nich kupował ;)

Ale nie każdy kupował.:icon_wink:

Co do tych 5% to podobno zmieniają politykę zakupów i preferować będą zakup z neta(redukcja etatów czy cóś?). Odbiór osobisty chyba bez zmian bo dlaczego pyrki maja płacić za transport.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Cyklotur ma stałe zniżki zależne od wypracowanego przez daną osobę obrotu (nie zerują się po końcu roku).

Wystarczy przeczytać reguamin.

Dołącz do grona naszych Stałych Klientów. Atrakcyjne rabaty czekają !!!

Naszym Stałym Klientem zostajesz już po wydaniu 300 zł na zakupy w naszym sklepie!!

Stali Klienci CYKLOTUR są premiowani następującymi stawkami rabatowymi:

* po osiągnięciu łącznej wartości zamówień powyżej 300 zł otrzymują stały upust w wysokości 3%.

* po osiągnięciu łącznej wartości zamówień powyżej 2000 zł otrzymują stały upust w wysokości 6%.

* po osiągnięciu wartości zamówień powyżej 4500 zł otrzymują stały upust w wysokości 9%.

* po osiągnięciu wartości zamówień powyżej 9000 zł upust wzrasta do 12%.

Osiągnięty próg rabatowy zostaje półautomatycznie przypisany do profilu użytkownika.

O fakcie tym zostaje on poinformowany specjalną wiadomością e-mail.

Jeżeli wysokość należnego rabatu została obliczona błędnie lub w ogóle nie został on przyznany (a powinien), prosimy o kontakt na info@cyklotur.com

Rabaty wynikające z Systemu Rabatowego nie sumują się z innymi ofertami promocyjnymi ogłaszanymi na naszej stronie www lub w sklepie stacjonarnym.

Rabaty wynikające z Systemu Rabatowego nie sumują się z innymi ofertami promocyjnymi ogłaszanymi na naszej stronie www lub w sklepie stacjonarnym.

Rabatom nie podlegają:

* rowery AUTHOR,

* rowery i części HP VELOTECHNIK,

jednakże te zakupy są dopisywane do indywidualnego konta użytkownika.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Większość użytkowników forum chyba już otrzymała taki oto mail...

:icon_confused:

------

Szanowny Kliencie,

Mając na celu utrzymanie konkurencyjnych, czyli możliwie najniższych cen zmuszeni zostaliśmy do korekty stawek rabatowych w naszym systemie rabatowym dla Stałych Klientów.

I tak z dniem 20 lutego br. rabaty dla stałych klientów zmienią się na:

• po dokonaniu zakupów o wartości powyżej 1000 zł - stały upust w wysokości 3%.
  • po dokonaniu zakupów o wartości powyżej 3000 zł - stały upust w wysokości 5%.
  • po dokonaniu zakupów o wartości powyżej 5000 zł - stały upust w wysokości 7%.

Wyżej wymienione rabaty nadal nie będą obowiązywać dla produktów objętych promocją, rowerów Author i produktów HP Velotechnik.

Obecny Pani/a rabat wynosi 3%. Wg nowych zasad będzie on wynosił 3%.

Zakupy będą rozliczane w roku kalendarzowym (od 1 stycznia do 31 grudnia) i liczy się tutaj data złożenia zamówienia lub zakupu w sklepie stacjonarnym, ale w ciągu roku przejście do wyższego rabatu następuje zaraz po przekroczeniu określonego wyżej poziomu zakupów.

Oznacza to, że:

1. Uzyskany w bieżącym roku rabat jest ważny w następnym roku kalendarzowym, z tym że rabat przyznany na 2012 rok będzie bazować na rabacie przyznanym 20 lutego br. i zakupach dokonanych w Cykloturze w 2011 roku.
  2. Klient, który w danym roku kalendarzowym nie dokonał zakupów o wartości kwalifikującej go do danego poziomu rabatu – w następnym roku kalendarzowym będzie miał niższy rabat Stałego Klienta (o jeden próg niżej).

Przykład I: Pan X ma pod koniec 2011 roku 5% rabatu i dokonał zakupów w Cykloturze w 2011 roku o wartości 2500 zł. Oznacza to, że od 1 stycznia 2012 roku będzie miał rabat 3%, ale w momencie gdy w 2012 roku dokona zakupów za 3000 zł wróci do rabatu 5%, a w przypadku gdy tych zakupów będzie w 2012 roku za 5000 zł to uzyska rabat 7% - ważny do końca 2013 roku.

Przykład II: Jeśli w dniu 25 lutego 2011 Pan X ma rabat w wysokości 5% i w dniu 26 lutego dokona zakupów za 5000zł to od tego dnia Pan X przechodzi do wyższego progu rabatowego 7% i rabat ten będzie obowiązywał do końca 2012. Żeby go utrzymać w 2013 roku, wystarczy w 2012 roku dokonać zakupów o wartości 5000zł.

Mamy nadzieję, że nowe zasady są przejrzyste i spotkają się z Pani/a aprobatą.

Pozdrawiamy

Zespół CYKLOTUR.com

Napisano

Tak to właśnie wygląda. Ja dopiero co wypracowałem sobie 6%, a w mailu już otrzymałem informację, że od 20 lutego będzie obowiązywało mnie 5%, a jeśli nie zrobię zakupów za 3000zł, to wrócę znów na 3%, a z czasem na 0%. Schodzą na psy...

Napisano

Ale wynika z tego, że w końcu obniżą ceny. Bo szczerze jak dotąd opłacało się w Cyklotourze kupować tylko produkty w promocji lub z wysokim rabatem. Obsługa zawsze mi się podobała, ale ceny były chyba najwyższe w internecie.

Napisano

Wierzysz w obniżkę cen?

Obserwuję od pewnego czasu ich manewry. Każdorazowo piszą, że robią to w trosce o klienta oraz o polepszenie jakości obsługi. Dwukrotna zmiana systemu rabatowego (podwyższenie progów rabatowych, teraz w zasadzie ich likwidacja), brak obniżenia cen, likwidacja oddziału przy Kwiatowej.

Napisano

Jak dla mnie ma Kwiatowej pewnie mieli za duży czynsz. A na Ptasiej zrobili wcześniej oddział, żeby rozkręcić trochę sklep. A te nowe rabaty to jakiś absurd. Chyba rzeczywiście nastawiają się na sprzedaż w necie, chociaż jak na razie ceny nie zachęcają.

Napisano

Cen nie obniżą, bo w przeciwieństwie do wielkich e-sklepów w PL, współpracują z "dystrybutorami" a nie ściągają z Niemiec. Oczywiście ma to swoje plusy i minusy, ceny są jakie są ale wystarczy spojrzeć w oficjalne cenniki harfy czy Pawlaka i przekonać się, że wcale tak źle nie jest ;)

Co do rabatów, faktycznie to krok wstecz, ciekawe kiedy znikną?

Z resztą prawda jest taka, że Cyklo wciąż jest jednym z najlepszych i najtańszych sklepów w Poznaniu, i mogą sobie pozwolić na takie manewry. Brakuje u nas typowo internetowego sklepu pokroju cr, xtrabike czy formicki, wtedy dopiero przejrzeliby na oczy.

Napisano

"

Drodzy Klienci,

W ostatnich dniach wysłaliśmy do Państwa projekt zmian w systemie rabatowym obowiązującym w naszym sklepie. Pomimo naszych najlepszych intencji spotkał się on z krytyką, w związku z czym czuję, że jestem Państwu winien wyjaśnienia.

Na wstępnie dziękuję Państwu za każdego e-maila z komentarzami, nawet tymi mało pochlebnymi. Zapewniam Państwa, że podjęta decyzja nie była dla nas ani prosta, ani przyjemna, jednak z punktu widzenia naszej firmy była ona konieczna.

Przez ostatnich kilka lat rynek rowerowy bardzo się zmienił. Ceny wielu produktów stały się znacznie niższe, przez co nie jesteśmy w stanie oferować od nich rabatów sięgających 9-12%. Wyższe ceny standardowe byłyby z kolei zbyt wysokie, by były interesujące dla nowych Klientów. Chcieliśmy też uniknąć sytuacji, w której zbyt duża część naszej oferty jest objęta promocjami, od których nie są naliczane zniżki dla Stałych Klientów. Zmusiło to nas do obniżenia wysokości rabatów.

W nowych zasadach systemu rabatowego wprowadziliśmy też pomysł by do rabatu uprawniała określona kwota zakupów w ciągu roku. Wynika to z faktu, iż wielu naszych Klientów dokonało wiele lat temu pojedynczych zakupów przy znacznie niższych progach rabatowych, a po kilku latach rozstania z naszym sklepem zachowywali swoje rabaty. W związku z tym zdecydowaliśmy, by z rabatów korzystali przede wszystkim aktywni Klienci, a w zamian za to będziemy sukcesywnie zmniejszać ceny wyjściowe wielu produktów i dodatkowo Stałym Klientom oferować specjalne promocje.

Mając na uwadze Państwa opinie z jednej strony i konieczność wprowadzenia zmian z drugiej, zdecydowaliśmy się na korektę zasad ogłoszonych w ostatnich dniach. I tak:

- wszyscy obecni Stali Klienci, którzy już mają u nas rabaty (na dzień 20 lutego br.), zachowają je na aktualnym poziomie do końca 2011 roku.

- nowi Klienci (dokonujący po raz pierwszy zakupu od 20 lutego br.) będą objęci nowymi zasadami systemu rabatowego.

- od 1 stycznia 2012 roku obecni Stali Klienci zostaną przypisani do nowego systemu rabatowego

- od 1 stycznia 2012 roku zmianie ulegną wysokości rabatów, które mieli Państwo w naszym sklepie wg obecnych stawek rabatowych. I tak: rabaty 12% i 9% ulegną zmianie do 7%, rabat 6% zostanie zmniejszony do 5%, a rabat 3% pozostanie na obecnym poziomie.

- zmieniają się progi zamówień uprawniające do rabatów:

Rabat 3% będzie przyznawany za roczne zakupy w wysokości co najmniej 500 zł

Zakupy na kwotę co najmniej 1500 zł rocznie będą premiowane rabatem 5%

Po wydaniu kwoty 2500 zł otrzymają Państwo rabat 7%

- do końca roku 2011 wielkość rabatów w sytuacjach wątpliwych będzie wyliczana z korzyścią dla Klienta (jeśli więc ktoś miał np. wydane 4400 zł, ale zrobi w danym roku tylko jedne zakupy za 300 zł, to i tak otrzyma rabat 9% do końca roku 2011, bo łącznie przekroczył kwotę 4500 zł, która uprawnia go do otrzymania takiej zniżki wg. dotychczasowych zasad)

Pozostaje bez zmian:

- wszystkie „nowe” rabaty będą ważne od dnia przekroczenia określonej kwoty (500, 1500, 2500 zł) aż do końca następnego roku kalendarzowego

- jeżeli w danym roku kalendarzowym nie zostanie przekroczona suma potrzebna do uzyskania rabatu (500, 1500, 2500), zniżka zostanie zmniejszona, ale maksymalnie o jeden poziom na rok

Przypominamy też o możliwości negocjowania cen. W każdej sytuacji będziemy dążyli do tego, by zakupy u nas wiązały się z możliwością uzyskania najniższych cen w Polsce.

Jeszcze raz serdecznie dziękuję za wszystkie uwagi przesyłane pod naszym adresem. Zmiany, które wprowadziliśmyę są niestety konieczne, liczymy jednak, że w obecnej formie będą one dla Państwa łatwiejsze do zaakceptowania.

Pozdrawiam,

Igor Czajkowski

i zespół CYKLOTUR.com"

Napisano

miskov --> z mojego punktu widzenia to ze nie sciagaja z Niemiec ma glownie minusy. Bo opieranie sie na zlodziejskich cenach Pawlaka to samobojstwo dla sklepu, i dobrze, moze szybciej Pawlak zbanczy i jakas konkurencja sie zrobi.

Pochwale sie, ze tez wyslalem baardzo krytyczny mail w odpowiedzi na pierwsza wersje kasowania upustow ;). Trzeba Cykloturowi przyznac, ze public relations maja niezly, i osobista odpowiedz na maila mimo niezbyt uprzejmej formy, i reakcja. Tym u mnie zaplusowali, choc ostatnio i z asortymentem na sklepie bylo kiepsko, i polityka cenowa zaczyna byc nieprzyjemna.

Napisano

Obsługę naprawdę mają solidną. Czy to w sklepie czy na czacie, telefonicznie także. W tej kwestii nigdzie nie spotkałem się jeszcze z tak wysoką jakością, dlatego od kiedy do nich trafiłem, to tylko tam się zaopatruję.

Tak było do tej pory. Czas pokaże co dalej się stanie. Teraz jest na topie temat rabatów, jednak wcześniej nastąpiła likwidacja oddziału przy Kwiatowej i to mnie bardziej zabolało, bo na Ptasią muszę przejechać dosłownie całe miasto wszerz. Kupować zapewne u nich będę, ale nie tak często jak to miało miało miejsce jeszcze do grudnia ubiegłego roku. Zobaczymy też jak ceny będą się kształtować, czy faktycznie będą konkurencyjni i przyciągną klientów czy może pójdą w stronę przeciwną (wspomniany Colex, w którym tylko raz dokonałem drobnego zakupu i już więcej tam mnie nie widzieli, choć mam dość blisko).

Maila też do Cykloturu posłałem :)

Napisano

Klosiu masz po części rację, dlaczego po części? Bo wśród nas są ludzie gotowi zapłacić więcej za towar z oficjalnej dystrybucji, pasjonaci pedanci potrzebujący papierkowej PL instrukcji, pudełka itd.

A Pawlakowi najwyraźniej dobrze idzie, skoro mają nową siedzibę :P

Napisano

Klosiu masz po części rację, dlaczego po części? Bo wśród nas są ludzie gotowi zapłacić więcej za towar z oficjalnej dystrybucji, pasjonaci pedanci potrzebujący papierkowej PL instrukcji, pudełka itd.

A Pawlakowi najwyraźniej dobrze idzie, skoro mają nową siedzibę :P

A wszystko w dzisiejszych czasach buduje się na ... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...