Skocz do zawartości

[bidon] Porządny bidon do 30 zł.

pawel1315

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam jakiegoś dobrego, szczelnego bidonu. Powinien mieć 750 ml pojemności i do tego wyciągany smoczek i pokrywkę (nie lubię wody z piaskiem). Macie jakieś sprawdzone bidony ?? Bo ten, który mam, trochę cieknie.

Napisano

podczepię się, również mam male problemy z obecnym bidonem cannona i chętnie zakupie coś nowego, tylko ze budżet raczej bez ograniczeń. :)

Napisano

hehe, jak przeczytałem swój post ponownie, uśmiałem się.. :voodoo:

przyznam, ze rozwiązanie camelbak'a mnie zaciekawić, ten przekręcany ustnik.. ciekawe jak jest z przeciekami, czy występują, i przede wszystkim jakoś i materiał wykonania, miał ktoś może styczność z owym bidonem, lub ta technologia ustnika?

http://www.predman.com.pl/camelbak/camel_bottle_podium.php

.. rozwiązanie camelbak'a mnie zaciekawiło*

.. przede wszystkim jakość*

ale powracając do tematu, Rulez tez o tym pomyślałem, w końcu to firma produkująca tylko produkty nawadniające.. jednak zawsze może być jakiś minus, może akurat ktoś go miał i się wypowie.

a przy okazji nie kupujcie bidonu cannondale (http://www.sportaixtrem.com/photos/cannondale_bidon.jpg)

chyba, ze to tylko mój ma jakiś problem z ustnikiem, a oprócz tego 'farba szybko schodzi, już po kilku dniach.. ;D

Napisano

Camelback- wykonanie bez zastrzezen, ustnik dziala na zasadzie ''zastawek'' pokretlo otwiera i zamyka ''zawor'', przy otwartym zaworze jedyna mozliwoscia wydobycia plynu ze srodka jest wytworzenie podcisnienia przez tzw ssanie lub scisniecie bidonu ;)

Zero ciekniecia/samowolnego wydostawania sie plynu z bidonu nawet przy dosc energicznym jego wstzasaniu.

Jak te zastawki wykonane sa z tego samego lub podobnego materialu co ustniki camelbacka to patent powinien sluzyc dlugie lata.

No ale kto uzywa tego samego bidonu przez dlugie lata...

Napisano

Tylko, ze ja poszukuję bidonu z przykrywką, bo jeżdżąc po parkach i lasach jak raz się napiję i pojadę dalej no to ustnik jest zakurzony i to czuję... Dajcie jeszcze jakieś propozycje :P

Napisano
To marnie. Piwo się zagrzeje nim dojadę do celu dłuższej wycieczki ;)

Równie marnie bo bidon mieści zaledwie 0,5L trunku :( Skoro piwo to już równie dobrze lodóweczka turystyczna i namiot :)

Co do tematu: lepiej faktycznie nie wydawać więcej kasy bo bidon to i tak akcesorium zaledwie na sezon.

Napisano

Nie polecam bidonów Polisportu.

Mój dość że cieknie to jeszcze nie sposób z tego pić. Jestem dość silny ale przyznam że mam trudności z wyciśnięciem z tego wody :) . To samo jest ze ssaniem: ciągniesz i ciągniesz a wody jak nie było tak nie ma :) (tj. wylatuje ale w bardzo małych ilościach :P )

Napisano

Hmm, no właśnie ja nie mam z tym najmniejszego problemu, ściskam bidon i płyn sprawnie płynie, ale fakt, że przyrząd do trenowania ścisku już jeden połamałem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...