Raymanol Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Witam, przymierzam się do wymiany w/w w swoim rowerze ale tych części jest tyle że nie mam pojęcia co wybrać aby dobrze współpracowało z przerzutkami Alivio (rd-mc20 i fd-mc21) z 2005r i korbą Shimano FC-MC08 (nic specjalnego ale nie jest jeszcze zużyta). Moimi priorytetami są cena (raczej niezbyt wysoka) i wytrzymałość dlatego chciałem kupić 2 lub 3 łańcuchy. Po wstępnej selekcji wybrałem następujące komponenty: Kasety: -Shimano CS-HG50-8I 11-28T lub 11-30T (45-50zł) -Sram PG-850 lub PG-830 (podobno bardzo mało wytrzymała ) (ok 60zł) (ok50zł) Chyba jeszcze tylko te kasety są ciągle produkowane. Skłaniałbym się chyba bardziej do produktu Shimano. Łańcuchy (tu jest większy problem bo jest tego pełno; od razu odrzuciłem produkty sram bo wyczytałem gdzieś że strasznie się rozciągają szukam czegoś do max 50zł/szt): -Accent AC-881 PRO (35zł) mój faworyt ale mało o nim informacji -Shimano CN-HG50 (30-45zł) -KCM Z51 albo jakiś inny kcm (ok 20zł) Proszę o wasze opinie i sugestie co do w/w sprzętu. Oczywiście wszelkie inne propozycje są także mile widziane Z góry dziękuję za pomoc w wyborze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Skoro masz przerzutki i korbę Shimano to kasetę i łańcuch też weź tej firmy. Są do dobre komponenty i będą dobrze współgrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Kaseta Alivio to bardzo dobry wybór. Co do łańcucha to ja polecam Wippermanna 804 -> http://www.allegro.pl/item655904257_nowy_l..._6_rzedowy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raymanol Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Opinie o tym connex'ie są skrajnie różne jedni chwalą że super cichutki, mało syfu leci do wnętrza, wolno się rozciąga a drudzy z kolei że nie współpracuje z największą zębatką w kasecie, jest strasznie głośny i że szybko się rozciąga. To jak z nim w końcu jest? Nie ukrywam że myślałem nad czymś tańszym ale jak będzie super to może się skuszę Zastanawiałem się także nad kupnem 3 łańcuchów różnych firm i sprawdzeniu na własnej skórze ich pracy ale nie wiem czy to nie będzie wyrzucanie pieniędzy w błoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.