Skocz do zawartości

[rower] Terrago2 czy Unibike Expert

bartekliga

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zastanawiam się nad wyborem dobrego roweru MTB. Po głębszej selekcji wybrałem Unibike Expert za 2999 i Giant Terrago 2 Disc za 2699. Z góry mówię, że cena nie gra tu większej roli. Po tym rowerze oczekuję świetnego spisywania się na drogach leśnych, sporadycznego jeżdżenia po szosach, czasami trochę extrremu :) . Skłaniam się bardziej ku Giantowi. Może jeszcze jakieś inne rowery rozważyć?

Dzięki za odp.

Napisano

poszukaj na allegro, np giant xtc , kross a6/a8, meridy wszelakie,kona itp. jak wujek google nie pomoże to kuzynka allegro :D

Napisano

Daj dokładne linki do tych rowerków, bo z tego co widzę to na różnym osprzęcie na różnych aukcjach stoją. Ale ja bym się skłaniał w stronę Unibike :voodoo: Dobry amor, osprzęt też, o hamulcach to już nie wspomnę :) Do tego komponenty FSA. Jak dla mnie bajka.

Napisano

Kupuje w sklepie, więc linków do aukcji nie dam ale podam mniej więcej specyfikacje.

Terrago http://www.bikeman.pl/Sklep-rowerowy/Rower...-Terrago-2-Disc

Unibike http://www.unibike.pl/expert.html

Jak widać Unibike ma Deore przód i tył, a terrago tylko tylne.

Ciekawi mnie jeszcze kwestia amortyzatorów. Słyszałem że istnieją olejowe i jeszcze jakieś inne, gorsze. Z tego co wiem, to pod względem amortyzatorów lepsze jest Terrago.

Napisano

Amor wyższej klasy jest w unibiku , chyba cały osprzęt jest tam lepszy . Giant to dobra , sprawdzona ,mocna rama i za to sie płaci . Nic nie wiem o ramach unibika - może też dobre ?

Napisano
Nic nie wiem o ramach unibika - może też dobre ?

Rama Giant - Aluminium AluxX, Fluid Form

Rama Unibike - Alu 6061 Hydroforming

Unibike ma skok 120mm, a Giant 100mm

Teraz już nie mam wątpliwości i kupię unibika.

W najbliższym czasie opisze wrażenia :)

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

Napisano
Ma nawet dzwonek :)

Wow, patrz pan, ma nawet dzwonek. A mnie łobuzy sprzedali bez. :)

może ktos jeżdzi na takim rowerze .

Ja jeżdżę (tyle, że rocznik '08). Nawet sześć maratonów MTB na nim zaliczyłem (dystanse giga/max). Ostatnio urwałem hak (można zobaczyć zdjęcie w odpowiednim dziale) ale akurat w tym nie ma winy producenta. Natomiast niedługo trzeba będzie wymienić suport...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...