bartekliga Napisano 14 Czerwca 2009 Napisano 14 Czerwca 2009 Witam. Zastanawiam się nad wyborem dobrego roweru MTB. Po głębszej selekcji wybrałem Unibike Expert za 2999 i Giant Terrago 2 Disc za 2699. Z góry mówię, że cena nie gra tu większej roli. Po tym rowerze oczekuję świetnego spisywania się na drogach leśnych, sporadycznego jeżdżenia po szosach, czasami trochę extrremu . Skłaniam się bardziej ku Giantowi. Może jeszcze jakieś inne rowery rozważyć? Dzięki za odp.
Cox Napisano 15 Czerwca 2009 Napisano 15 Czerwca 2009 poszukaj na allegro, np giant xtc , kross a6/a8, meridy wszelakie,kona itp. jak wujek google nie pomoże to kuzynka allegro
bartekliga Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Napisano 15 Czerwca 2009 Ale raczej skłaniam się ku Giantowi i Unibiku. Który z nich wybrać?
bartekliga Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Napisano 15 Czerwca 2009 A mógłbyś rozwniąć swoją wypowiedź
Zidentyfikowany Napisano 15 Czerwca 2009 Napisano 15 Czerwca 2009 bardzo dobre porównanie ceny do jakości
pawel1315 Napisano 15 Czerwca 2009 Napisano 15 Czerwca 2009 Daj dokładne linki do tych rowerków, bo z tego co widzę to na różnym osprzęcie na różnych aukcjach stoją. Ale ja bym się skłaniał w stronę Unibike Dobry amor, osprzęt też, o hamulcach to już nie wspomnę Do tego komponenty FSA. Jak dla mnie bajka.
bartekliga Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Napisano 15 Czerwca 2009 Kupuje w sklepie, więc linków do aukcji nie dam ale podam mniej więcej specyfikacje. Terrago http://www.bikeman.pl/Sklep-rowerowy/Rower...-Terrago-2-Disc Unibike http://www.unibike.pl/expert.html Jak widać Unibike ma Deore przód i tył, a terrago tylko tylne. Ciekawi mnie jeszcze kwestia amortyzatorów. Słyszałem że istnieją olejowe i jeszcze jakieś inne, gorsze. Z tego co wiem, to pod względem amortyzatorów lepsze jest Terrago.
jarbla Napisano 15 Czerwca 2009 Napisano 15 Czerwca 2009 Jak widać Unibike ma Deore przód i tył, a terrago tylko tylne. Unibike ma Deore XT!
bartekliga Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Napisano 15 Czerwca 2009 Czyli nawet lepiej. Mam jeszcze pytanie co do tych amortyzatorów. Czy jest jaka róznica międzi nimi w tych rowerach?
WaGiant Napisano 15 Czerwca 2009 Napisano 15 Czerwca 2009 Amor wyższej klasy jest w unibiku , chyba cały osprzęt jest tam lepszy . Giant to dobra , sprawdzona ,mocna rama i za to sie płaci . Nic nie wiem o ramach unibika - może też dobre ?
bartekliga Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Napisano 15 Czerwca 2009 Nic nie wiem o ramach unibika - może też dobre ? Rama Giant - Aluminium AluxX, Fluid Form Rama Unibike - Alu 6061 Hydroforming Unibike ma skok 120mm, a Giant 100mm Teraz już nie mam wątpliwości i kupię unibika. W najbliższym czasie opisze wrażenia Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
WaGiant Napisano 15 Czerwca 2009 Napisano 15 Czerwca 2009 Fluid form to formowanie olejowe albo coś w tym stylu giant był jedną z pierwszych ( jeśli nie pierwsza )firm stosujących tą technologię . 120 mm skoku to dziwnie dużo w rowerze xc . tak czy siak ten unibike wygłada sensownie . Poszukaj jeszcze w dziale http://www.forumrowerowe.org/index.php?showforum=66 może ktos jeżdzi na takim rowerze .
jarbla Napisano 15 Czerwca 2009 Napisano 15 Czerwca 2009 Ma nawet dzwonek Wow, patrz pan, ma nawet dzwonek. A mnie łobuzy sprzedali bez. może ktos jeżdzi na takim rowerze . Ja jeżdżę (tyle, że rocznik '08). Nawet sześć maratonów MTB na nim zaliczyłem (dystanse giga/max). Ostatnio urwałem hak (można zobaczyć zdjęcie w odpowiednim dziale) ale akurat w tym nie ma winy producenta. Natomiast niedługo trzeba będzie wymienić suport...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.