Skocz do zawartości

[rower] Kross Crow Meadow lub podobny do ok 900 zł

ketjow12311

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rower bardzo przyzwoity za takie pieniądze. Wydaje mi się, że trafnie wybrałeś komponenty które trzeba byłoby zmienić w pierwszej kolejności dla zrzucenia kilku gram. Chciałbym jedynie zwrócić Twoją uwagę na to, że to waga rotująca jest najważniejsza, czyli koła, zatem lekkie dętki i opony na pierwszym miejscu.

Napisano
Ten Kross jest bardzo dobry. Jako alternatywę dla niego mogę zaproponować jeszcze Merida Matts 5-V model 2009

Ta Merida ma praktycznie wszystko gorsze, więc alternatywa raczej kiepska.

Kross ma średnią ramę, ale w tym przedziale cenowym cudów nie będzie. Osprzęt, patrząc na cenę, dość dobry, dość dobre koła, cyngle, klamki (a może to klamkomanetki??). Minusy dość dobrze pokazałeś, opony kiepskie, mostek po jakimś czasie zaczyna skrzypieć, sztyca łapie luzy, choć na początku będzie zapewniać większy komfort, niż zwykłe sztyce teleskopowe. Raczej trudno będzie znaleźć coś nowego, tak wyposażonego i w tej cenie.

A to mój stary krossik - http://picasaweb.google.com/DeBjut/Krosiwo...237963352927666

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...