Jack Napisano 14 Czerwca 2009 Napisano 14 Czerwca 2009 Witam, Zamierzam kupić rower do jazdy po lesie, polnych drogach i trochę po asfalcie - generalnie rekreacja Finaliści to Unibike Viper Ktm Life Track Cube LTD Cls Pro Wszystkie maja podobny osprzęt przynajmniinje na pierwszy rzut oka. Najbardziej podoba mi się ktm ale czy 500 Pln róznicy w stosunku do Vipera jest uzasadnione ? Kwestia wytrzymałości , jakości do ceny? Który z tych rowerów według was byłby najrozsądniejszym wyborem? Pozdrawiam,
Huhu Napisano 14 Czerwca 2009 Napisano 14 Czerwca 2009 Od siebie dorzucę jeszcze propozycję. http://salonrowerowy.pl/index.php/product/show/id/85 Jeżeli zamierzasz w przyszłości zmieniac rower na lepszy to bierz najtańszego unibike. Jesli ma być docelowy to bierz tej co najlepiej wg ciebie wygląda. Graty mają te same w zasadzie jak słusznie zauważyłeś. Pojawi się pewnie pełno głosów, że po co przepłacać, ale jeśli masz kupić rower na lata, który ci się nie podoba to trochę bez sensu jest.
Jack Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Napisano 14 Czerwca 2009 To ma być rower na lata i raczej nie zamierzam go modyfikować. Właśnie o to mi chodzi czy kupując KTM'a przepłacam (bardzo) czy ten rower jest wart swojej ceny? Od sprzedawców (pomijając oczywiście tych ze sklepu KTM) słyszałem że to rowery bardzo dobrej jakości.
lukaszs Napisano 14 Czerwca 2009 Napisano 14 Czerwca 2009 KTM to dobra marka ale ja radziłbym Cube - ma troszeczkę lepszy osprzęt . jest też "najładniejszy"
kubawilda Napisano 14 Czerwca 2009 Napisano 14 Czerwca 2009 w cenie tego Cube warto rozważyc http://www.kellys-bicycles.com/index.php?m...rigths3dujmqk52 pzdr
blaze Napisano 14 Czerwca 2009 Napisano 14 Czerwca 2009 Ja od siebie dodam że jezdzilem na Cube-b.ładna rama,swietny osprzęt ,naprawde daje radę:w Kampinosie wymiękał tylko na totalnym piachu ale to wina wąskich opon-35 mm.A na asfalcie po prostu rakieta!
Rulez Napisano 14 Czerwca 2009 Napisano 14 Czerwca 2009 Jack W tej cenie co KTM masz Unibike Zethos , i on jest znacznie lepiej wyposażony niż KTM , zatem za KTM nie warto przepłacać Lub w tej cenie co Unubike Viper - znacznie ciekawszy Romet RX 500 : http://www.max24.pl/romet-rx500,p1881528.html
Jack Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Napisano 15 Czerwca 2009 No cóż nie powiem żeby mi się rozjaśniło wręcz odwrotnie, wasze dodatkowe propozycje mi namieszały To może z innej strony, która rama jest najtrwalsza (ktm ma 5 lat gwarancji na ramę pozostali 2) Dotąd jeździłem na "góralu" raczej mało delikatnie i sposobu jazdy raczej nie zmienię. Zastanawiam się czy rowery crossowe są "dużo delikatniejsze" Ps. 191 cm i 75 kg
blaze Napisano 16 Czerwca 2009 Napisano 16 Czerwca 2009 Cube ma tez 5 lat gwarancji na ramę , zaś na osprzęt 2 lata.Ja mam tyle samo wzrostu ale waze 30 kilo wiecej i nie zauważyłem by ten Cube jakoś mocno cierpial kiedy nim jezdziłem.Fakt na korzenie w Kampinosie uważałem i większe kamienie ale bez przesady.Na pewno sie pod Tobą nie załamie skoro pode mną sie nie złamał
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.