Skocz do zawartości

[suport] Długość wkładu truvativ x-flow

trumin1

Rekomendowane odpowiedzi

Powitał!

Mam rower kross Hexagon V3 kupiłem sobie korbę Truvativ X-Flow no i cóż przy suporcie 110 x 68 mm jaki posiadam działa tylko trzeci bieg. Pytałem już wujka google :P o prawidłowy rozmiar ale ten niestety mi nie powiedział. Wspomóżcie mnie więc i powiedzcie jaki wkład powinien tam iść

Nie rozumiem tu jednej rzeczy. Trzeci bieg czyli blat- największa zębatka. Gdyby oś suportu była zadługa to przerzutka miałaby problemy z wrzuceniem łańcucha na największą koronkę. Ale nie rozumiem jak może chodzić tylko 3 bieg, wtedy przerzutka powinna bez problemu zrzucać biegi.

Bo przerzutka jest tak przeze mnie ustawiona, jeżeli ustawie ją normalnie to 1 jest normalnie, na 2 mam 3 blat, a na 3 mam łańcuch gdzieś w okolicy pedału. I wydaje mi się że jest to spowodowane zbyt wąskim suportem. Fabrycznie miałem korbę Romet- Wałcz z suportem 119 x 68 mm i biegi były ok, ale po 1 sezonie nie było czego zbierać.

A ja myśle że masz źle wyregulowaną przerzutkę, stawiam na źle zamocowaną linkę , bo skoro na 1 jest normalnie i przerzutka daje radę zrzucić łańcuch poza 3 zębatkę to znaczy że bez problemów wykorzystuje swój zakres ruchu, a to znaczy że z suportem wszystko jest ok.

Pokombinuje zobaczymy przerzutke i tak miałem wymienić bo troszkę zurzyta . Ale poprosze o jakieś sugestie względem długości suportu np. 113 mm

Jeśli znów ustawie przerzutkę tak aby na trzecim biegu był 3 blat to gdy zrzucę na 2 włącza 1 blat pomijając 2, a jak na 1 to linka robi się luźna i to tylko dlatego że ograniczyłem ją śrubką, bo normalnie spadła by gdzieś w bliskie okolice rury podsiodłowej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...