trumin1 Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Powitał! Mam rower kross Hexagon V3 kupiłem sobie korbę Truvativ X-Flow no i cóż przy suporcie 110 x 68 mm jaki posiadam działa tylko trzeci bieg. Pytałem już wujka google o prawidłowy rozmiar ale ten niestety mi nie powiedział. Wspomóżcie mnie więc i powiedzcie jaki wkład powinien tam iść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Nie rozumiem tu jednej rzeczy. Trzeci bieg czyli blat- największa zębatka. Gdyby oś suportu była zadługa to przerzutka miałaby problemy z wrzuceniem łańcucha na największą koronkę. Ale nie rozumiem jak może chodzić tylko 3 bieg, wtedy przerzutka powinna bez problemu zrzucać biegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trumin1 Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Bo przerzutka jest tak przeze mnie ustawiona, jeżeli ustawie ją normalnie to 1 jest normalnie, na 2 mam 3 blat, a na 3 mam łańcuch gdzieś w okolicy pedału. I wydaje mi się że jest to spowodowane zbyt wąskim suportem. Fabrycznie miałem korbę Romet- Wałcz z suportem 119 x 68 mm i biegi były ok, ale po 1 sezonie nie było czego zbierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 No to wychodzi na to że masz źle ustawioną przrzutke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 A ja myśle że masz źle wyregulowaną przerzutkę, stawiam na źle zamocowaną linkę , bo skoro na 1 jest normalnie i przerzutka daje radę zrzucić łańcuch poza 3 zębatkę to znaczy że bez problemów wykorzystuje swój zakres ruchu, a to znaczy że z suportem wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trumin1 Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Pokombinuje zobaczymy przerzutke i tak miałem wymienić bo troszkę zurzyta . Ale poprosze o jakieś sugestie względem długości suportu np. 113 mm Jeśli znów ustawie przerzutkę tak aby na trzecim biegu był 3 blat to gdy zrzucę na 2 włącza 1 blat pomijając 2, a jak na 1 to linka robi się luźna i to tylko dlatego że ograniczyłem ją śrubką, bo normalnie spadła by gdzieś w bliskie okolice rury podsiodłowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.