CDW Napisano 13 Czerwca 2009 Napisano 13 Czerwca 2009 Na początku wtrące że mam tani sprzęt... i macie kontakt z newbie. Pewnego miłego dnia zauważyłem że opona wydaje się coraz bardziej sflaczała. Powód? na pewno dziurawa dętka. Przy próbie naprawy zauważyłem że obie części sprzętu są przyklejone (dętka i opona). Pytając jednego kolege o taką sprawe, odpowiedział mi że nie konieczne jest to ustawienie serwisowe, że dętka przykleiła się do opony podczas jej używania. Teraz pytanie czy na pewno? Jak zadziałać by wymienić dętke? oraz ewentualnie jak sprawdzić rozmiar koła? Z góry dzięki za pomoc...
Schwefel Napisano 13 Czerwca 2009 Napisano 13 Czerwca 2009 Rozmiar masz napisany na oponie, może być 20", 24", 26", 29" choć pewnie masz standardowe 26". Dętka się przykleiła bo pewnie nie miała talku. Nie masz innego wyjścia jak odrywanie na siłę.
Bizon Napisano 13 Czerwca 2009 Napisano 13 Czerwca 2009 Opona nie chyba ,że łysa a dętka jeśli się nie podrze to też nie załatać dętkę i jazda .Następnym razem posmaruj trochę dętek np zasypką do niemowląt ,talkiem albo mąką ziemniaczaną .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.