Skocz do zawartości

[Siodełko] Na której części siedzieć?

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno kupiłem siodełko Selle Italia Filante. Przejechałem niewiele i jeszcze się do niego nie przyzwyczaiłem. Ale nie wiem jak ustawić siodło, na której części powinny znajdować się kości (kulszowe?). Czy mógłby mi ktoś przedstawić to na obrazku?

No wiesz, do siodełka nie powinno sie przyzwyczajać, ono powinno poprostu pasować - po prawidłowym ustawieniu :)

Problem jest taki, że każdy jest inaczej zbudowany, i to co pasuje jednemu nie musi pasować drugiemu - nawet po prawidłowym ustawieniu :D

Siodełko jest ustawione prawidłowo pod względem wysokości i poziomu jednak nie wiem jak je przesunąć tył/przód. Co do przyzwyczajania się to chyba jednak przejście z 400g kanapy na 200g deskę tego wymaga. Na tamtym gdzie bym nie usiadł to się zapadałem a tu wszystko jest twarde, stąd moje pytanie. Mógłby mi ktoś podrzucić skan tego artykułu?

Już nie popadajmy w skrajności w ocenianiu siodełek za sprawą masy :D Ostatnio używam siodełka fizik nisene, które przy okazji jest równomiernie miękkie na całej długości, ale z racji jego kształtu musiałem trochę popróbować ustawienia prętów w sztycy. W porównaniu do deski, widząc dziury na jezdni mój tyłek nie wywołuje reakcji obronnej - podnoszenia tyłka za każdym razem :P

Niedawno kupiłem siodełko Selle Italia Filante. Przejechałem niewiele i jeszcze się do niego nie przyzwyczaiłem. Ale nie wiem jak ustawić siodło, na której części powinny znajdować się kości (kulszowe?). Czy mógłby mi ktoś przedstawić to na obrazku?

Sorki,że nie podam linka ale powinno wystarczy wpisać na allegro: "najlepsze siodełka świata" zobaczyć tam możesz dosyć nietypowe ale wygodne siodła na rower, co prawda ociupinkę trudno na nim po górach szaleć, jednak w mniej wymagający tere nadają się znakomicie.

No i cena nie powala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...