Timon92 Napisano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Niedawno kupiłem siodełko Selle Italia Filante. Przejechałem niewiele i jeszcze się do niego nie przyzwyczaiłem. Ale nie wiem jak ustawić siodło, na której części powinny znajdować się kości (kulszowe?). Czy mógłby mi ktoś przedstawić to na obrazku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 szukasz filozofii tam, gdzie jej nie ma, siadasz dupskiem tam, gdzie jest najszerzej i albo pasuje, albo nie, oczywiscie mowa o jezdzie po plaskim... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Ze 2 numery temu w bB albo Magazynie Rowerowym problem rodzajów siodełek, miejsca styku kości z siodełkiem był dość dobrze opisany. Były też zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 No wiesz, do siodełka nie powinno sie przyzwyczajać, ono powinno poprostu pasować - po prawidłowym ustawieniu Problem jest taki, że każdy jest inaczej zbudowany, i to co pasuje jednemu nie musi pasować drugiemu - nawet po prawidłowym ustawieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Siodełko jest ustawione prawidłowo pod względem wysokości i poziomu jednak nie wiem jak je przesunąć tył/przód. Co do przyzwyczajania się to chyba jednak przejście z 400g kanapy na 200g deskę tego wymaga. Na tamtym gdzie bym nie usiadł to się zapadałem a tu wszystko jest twarde, stąd moje pytanie. Mógłby mi ktoś podrzucić skan tego artykułu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 tak tylko napomne - ustawianie przod-tyl nie sluzy do ustawiania miejsca styku dupy z siodlem a pozycji nogi wzgledem korby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychoo Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Nowe siodełko ?= Klucz w kieszeni ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Bez jaj 200 gr. siodełko to niezła kanapa, poza tym, jak napisał "nabial" - przesunięcie siodełka przód-tył służy tylko do ustalenia poz. kolana względem osi pedału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Już nie popadajmy w skrajności w ocenianiu siodełek za sprawą masy Ostatnio używam siodełka fizik nisene, które przy okazji jest równomiernie miękkie na całej długości, ale z racji jego kształtu musiałem trochę popróbować ustawienia prętów w sztycy. W porównaniu do deski, widząc dziury na jezdni mój tyłek nie wywołuje reakcji obronnej - podnoszenia tyłka za każdym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beton Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 dokladnie masa tu niema znaczenia. moje SLR TT jest mega wygodne na wygodniejszym nijezdzilem. token 220g sie kryje bo mialem je wczesniej. nie ktorym tune 88g pasuje jako mega wygodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aslu Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Niedawno kupiłem siodełko Selle Italia Filante. Przejechałem niewiele i jeszcze się do niego nie przyzwyczaiłem. Ale nie wiem jak ustawić siodło, na której części powinny znajdować się kości (kulszowe?). Czy mógłby mi ktoś przedstawić to na obrazku? Sorki,że nie podam linka ale powinno wystarczy wpisać na allegro: "najlepsze siodełka świata" zobaczyć tam możesz dosyć nietypowe ale wygodne siodła na rower, co prawda ociupinkę trudno na nim po górach szaleć, jednak w mniej wymagający tere nadają się znakomicie. No i cena nie powala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 O to chodzi ? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=659513189 miałem je - i bardzo szybko zwróciłem , jak dla mnie porażka , nie szło na tym jechac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 z calym szacunkiem dla uzytkownikow, ale zeby dobrze czuc sie na takim siodle, to trzeba najpierw wypracowac sobie otylosc w takim stopniu, ze trzeba bedzie jezdzic na mtb po szosie...no i wczesniej amputowac krocze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.